Αμεση αποκατάσταση της Εκκλησίας του Αγίου Ιωσήφ ζητά ο Αν. Μιχαηλίδης

15:02 28/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

“Για μια ακόμη φορά, επανερχόμαστε στο θέμα της αποκατάστασης του ναού του Αγίου Ιωσήφ του Κολλεγίου της Χίου. Το πολύπαθο αυτό έργο, παρόλο που θα έπρεπε να είναι εδώ και χρόνια στην άμεση προτεραιότητα των υπηρεσιών, ως χριστιανικός τόπος λατρείας, συνεχίζει σήμερα να παραμένει στην άθλια αυτή κατάσταση, η οποία προσβάλλει τον τόπο μας”, σημειώνει σε σχετική παρέμβασή του ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ και Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) Ανδρέας Μιχαηλίδης.
“Παρά

τις διαβεβαιώσεις ότι έχουν εκπονηθεί τα τεύχη δημοπράτησης του έργου, η δημοπράτησή του ακόμη εκκρεμεί. Προτρέπουμε την Περιφερειακή Ενότητα Χίου να προχωρήσει άμεσα στη δημοπράτηση του έργου και να θέσει τέλος σ’ αυτήν την αθλιότητα, που προσβάλλει τη θρησκευτική και πολιτισμική παράδοση του τόπου μας”, σημειώνει ο κ. Μιχαηλίδης.

Να σημειωθεί ότι από τις 7/2/19 έχει εγκριθεί από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού η μελέτη αποκατάστασης του ναού του Αγίου Ιωσήφ στο Γαλλικό Κολέγιο Χίου. Να σημειώσουμε ότι ο χώρος είχε παραχωρηθεί προ 20ετίας από το Τάγμα του Αγίου Ιωσήφ στην τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου με την υποχρέωση να αποκατασταθεί ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωσήφ.

The post Αμεση αποκατάσταση της Εκκλησίας του Αγίου Ιωσήφ ζητά ο Αν. Μιχαηλίδης appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα