ΑΜ-Θ: Διόρθωση μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ ζητούν οι κτηνοτρόφοι για ενίσχυση που δικαιούνται

10:33 4/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Άμεσα να ανοίξει η ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ, ζητούν οι κτηνοτρόφοι της ΑΜ-Θ, για να μπορέσουν να κάνουν τις αιτήσεις τους προκειμένου να λάβουν την ενίσχυση των 3,91 ευρώ τελικά, ως οικονομική ενίσχυση για τις επιπτώσεις του κορονοϊού.

Έγγραφο με το συγκεκριμένο αίτημα πρόκειται να αποστείλουν μέχρι σήμερα το μεσημέρι οι κτηνοτρόφοι της ΑΜ-Θ, καθώς είναι πολλοί αυτοί που δεν

έλαβαν την οικονομική ενίσχυση, είτε από λάθη, είτε από αμέλεια, είτε βάσει των στοιχείων της Συνδεδεμένης, αλλά τη δικαιούνται βάσει της υπουργικής απόφασης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Καβάλας, Νίκος Δημόπουλος, κάλεσε το υπουργείο να δράσει άμεσα, καθώς, όπως είπε, έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που έπρεπε να δοθεί η ενίσχυση στους κτηνοτρόφους, μια και είναι η μοναδική επαγγελματική ομάδα που δεν το έχει λάβει.

Εξάλλου, ο κ. Δημόπουλος μίλησε και για εκκίνηση από πλευράς υπουργείου του θέματος των συμβολαίων γάλακτος με τις βιομηχανίες -το νομοσχέδιο μπαίνει σε διαβούλευση και μετά θα ψηφιστεί, με σκοπό να θωρακίσει τους κτηνοτρόφους ώστε να πληρώνονται σε προσδιορισμένη τιμή και χρόνο για το γάλα που παραδίδουν.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα