ΗΠΑ: Οι κρίσιμες πολιτείες που θα κρίνουν το αποτέλεσμα – «Φουντώνει» η νομική διαμάχη (upd)

10:14 4/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

«Aνατριχιαστική» χαρακτήρισαν αναλυτές την απειλή του Ντόναλντ Τραμπ να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο, την ώρα που η καταμέτρηση συνεχίζεται στη Βόρεια Καρολίνα, τη Νεβάδα, το Ουισκόνσιν, το Μίτσιγκαν και τη Τζόρτζια, ενώ η νομική διαμάχη περί παράτασης φουντώνει στην Πενσιλβάνια. Για καταπάτηση δημοκρατικών δικαιωμάτων κάνει λόγο το στρατόπεδο των Δημοκρατικών, ενώ ο Τζο Μπάιντεν διατηρεί προβάδισμα στο Κολέγιο των Εκλεκτόρων και υποστηρίζει ότι θα προσμετρηθεί και η τελευταία ψήφος, έστω κι αν περάσουν αρκετές ημέρες.

«Η καταμέτρηση δεν θα σταματήσει»

«Η δήλωση του Προέδρου απόψε σχετικά

με την προσπάθεια να σταματήσει η καταμέτρηση έγκυρων ψηφοδελτίων ήταν εξωφρενική, άνευ προηγουμένου και εσφαλμένη» δήλωσε η διευθύντρια της προεκλογικής εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν, Jen O’Malley Dillon και κατήγγειλε «προσπάθεια καταπάτησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων των Αμερικανών πολιτών».

Το επιτελείο του υποψήφιου των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι η νομική του ομάδα βρίσκεται σε ετοιμότητα σε περίπτωση που ο απερχόμενος πρόεδρος πραγματοποιήσει την απειλή του και προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο για να σταματήσει την καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων.

Η πρώτη ήττα των Ρεπουμπλικανών από το 1996 στην Αριζόνα;

Ο αστροναύτης της ΝΑΣΑ, Μαρκ Κέλυ είναι ο Δημοκρατικός που επικράτησε στην Αριζόνα, την πολιτεία για την οποία ο Ντόναλντ Τραμπ παραδέχτηκε ήττα των Ρεπουμπλικανών για πρώτη φορά από το 1996.

Εφτά ώρες από τη στιγμή που άνοιξαν οι κάλπες ο πρόεδρος Τραμπ είπε ότι κερδίζει και την Πενσιλβάνια και χωρίς να δώσει στοιχεία χαρακτήρισε απάτη εις βάρος του αμερικανικού λαού, την παράταση καταμέτρησης επιστολικών ψήφων, προειδοποιώντας ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο. «Μια πολύ μικρή ομάδα ανθρώπων προσπαθεί να αποκλείσει εκατομμύρια υποστηρικτές που μας ψήφισαν», δήλωσε.

Διελκυστίνδα για την Πενσιλβάνια

«Πρέπει να φανούμε υπομονετικοί», ωσότου καταμετρηθούν «όλες οι ψήφοι», τόνισε ο Τζο Μπάιντεν, εκτιμώντας πως αναμένει «νίκη στην Πενσιλβάνια», παρότι ο Τραμπ με βάση τα ως τώρα δεδομένα προηγείται με διαφορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα