Άλλους 5 συνεργούς είχε ο μακελάρης της Νίκαιας, σύμφωνα με τον εισαγγελέα

21:52 21/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο δράστης της Νίκαιας που σκότωσε 84 ανθρώπους είχε τη βοήθεια τουλάχιστον 5 συνεργών και σχεδίαζε την επίθεση για μήνες, αποκάλυψε σήμερα ο εισαγγελέας του Παρισιού. Κανείς από τους υπόπτους δεν είναι γνωστός στις υπηρεσίες πληροφοριών, ενώ αναμένεται ότι θα τους απαγγελθεί η κατηγορία της σύστασης τρομοκρατικής και εγκληματικής οργάνωσης.

«Η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη—και στην οποία συμμετέχουν πάνω από 400 ερευνητές—μετά τη νύχτα της 14ης Ιουλίου καταγράφει πρόοδο και όχι μόνο επιβεβαιώνει την προμελετημένη δολοφονική φύση της ενέργειας που διέπραξε ο Τυνήσιος

Μοχάμεντ Λαουαϊέζ Μπουχλέλ, αλλά επίσης απέδειξε ότι επωφελήθηκε από την υποστήριξη και την εμπλοκή άλλων συνεργών, επισήμανε σε συνέντευξη τύπου ο Φρανσουά Μολέν. O εισαγγελέας πρόσθεσε ότι έθεσε υπό επίσημη έρευνα πέντε ανθρώπους ηλικίας από 21 έως 42 ετών, ένα ζευγάρι Αλβανών, έναν άνδρα από την Τυνησία και δύο Γαλλοτυνήσιους.

Τα δεδομένα από το κινητό τηλέφωνο του Μπουχλέλ αποκάλυψαν έναν μεγάλο αριθμό επαφών, τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και μηνυμάτων τον περασμένο χρόνο με πολλούς από τους συνεργούς του, που βρίσκονται στο στόχαστρο της έρευνας, επισήμανε ο ίδιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα