Κομοτηνή: “Εμείς τους ονομάζουμε Γαλάτες”

21:25 21/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Χρήστος Χαρτοματσίδης, ο γνωστός Κομοτηναίος συγγραφέας, επιστρέφει στη Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής μέσω του αρχαίου θεάτρου της Μαρώνειας! Το μονόπρακτο «Πολύφημος και Γαλάτεια» είναι μέρος της μουσικό – θεατρικής παράστασης «Εμείς τους ονομάζουμε Γαλάτες» που ετοιμάζει για τα τέλη Αυγούστου το ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ. Κομοτηνής και βασίζεται στα κοινά στοιχεία που υπάρχουν στην Κέλτικη και στην Θρακική μουσική παράδοση, όπως και στις κοινές μυθολογικές κι ιστορικές μνήμες.

«Ο θάνατος, ο έρωτας, η αναζήτηση του άγνωστου είναι

στοιχεία που απαντώνται και στους δύο πολιτισμούς κι αυτό δεν είναι τυχαίο ή ανεξήγητο. Οι Κέλτες είχαν έρθει και είχαν κατοικίσει στην περιοχή των Βαλκανίων» δηλώνει ο κος Χαρτοματσίδης και συμπληρώνει πως τόσο στους τέσσερις μύθους του Τζακ Χαρτ, όσο και στους ελληνικούς μύθους το πείσμα για ζωή, η αναζήτηση και η διάθεση για εξερεύνηση του άγνωστου κόσμου συντροφεύει τις ζωές των ανθρώπων.

Το σενάριο μαζί με την θεατρική μεταφορά τεσσάρων μύθων, υπογράφει ο Χρήστος Χαρτοματσίδης. Την θεατρική μεταφορά του μύθου για τον « Lugh and Balor» έχει γράψει ο Ιρλανδός συγγραφέας Τζακ Χαρτ. Τη σκηνοθεσία την κάνει η κ.

Keywords
Τυχαία Θέματα