Άλλοι 1.500 ύποπτοι για διασυνδέσεις με ομάδες μαχητών προσήχθησαν στην Τουρκία

18:17 20/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι τουρκικές αρχές προσήγαγαν περισσότερους από 1.500 ανθρώπους για ανάκριση ως υπόπτους για διασυνδέσεις με ομάδες μαχητών, ενώ 125 από αυτούς συνελήφθησαν, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών.

Συνολικά 1.067 από τους προσαχθέντες θεωρούνται ύποπτοι για σχέσεις με το PKK, το οποίο διεξάγει ανταρτοπόλεμο κατά του τουρκικού κράτους, ενώ άλλοι 501 προσήχθησαν ως ύποπτοι για διασυνδέσεις με τον μουσουλμάνο ιερωμένο Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου.

Είκοσι ένας άνθρωποι

προσήχθησαν ως ύποπτοι για διασυνδέσεις με το ΙΚ, ανέφερε το υπουργείο.

Από τους συλληφθέντες, 57 κατηγορούνται για διασυνδέσεις με το PKK, 63 με τον Γκιουλέν και πέντε με το ΙΚ, ανέφερε το υπουργείο.

Μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, η Τουρκία συνέλαβε περισσότερους από 40.000 ανθρώπους και απέλυσε ή έθεσε σε διαθεσιμότητα περισσότερους από 100.000 εργαζόμενους στον στρατό, στη δημόσια υπηρεσία και στον ιδιωτικό τομέα. Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ορισμένοι δυτικοί σύμμαχοί της φοβούνται πως η καταστολή οδηγεί στην περιστολή των πολιτικών ελευθεριών.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως αυτά τα μέτρα είναι απαραίτητα, δεδομένων των απειλών για την ασφάλεια.

Πηγή: Ρόιτερς, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα