Νέα κινητοποίηση εργολαβικών εργαζομένων των νοσοκομείων στις 23/2

17:53 20/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας την Πέμπτη 23/2 στη 1μμ και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, ανακοίνωσαν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι των νοσοκομείων και η ΠΟΕΔΗΝ.

Η προηγούμενη συνάντησή τους με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Π. Πολάκη, δεν τους άφησε ικανοποιημένους. Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ΠΟΕΔΗΝ: «Η επιπλέον του Ν. 2190/1994 μοριοδότηση που προβλέπει ο Ν. 4430/2016 δίνει σαφή προβάδισμα στους Ανέργους (300 μόρια για έξι μήνες ανεργία) και

όχι στους Εργολαβικούς Εργαζόμενους (1 μόριο επιπλέον το μήνα και μέχρι 120 μήνες, χωρίς να βεβαιώνεται ούτε αυτό από τους εργολάβους).

Ταυτόχρονα για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό οι υποψήφιοι θα πρέπει να κατέχουν ελληνική ιθαγένεια ή άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης .
Εξαιτίας αυτών των κριτηρίων και προϋποθέσεων πετάνε στα σκουπίδια όλους τους Εργολαβικούς Εργαζόμενους. Μειώνουν πλασματικά την Ανεργία για να λένε ψέματα για τα δήθεν επιτεύγματα της κυβέρνησης. Να τοποθετηθεί ο Πρωθυπουργός τι διαφορετικό έχουν οι πρώην καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, με τις καθαρίστριες των Νοσοκομείων που εργάζονται πολλά χρόνια μέσω εργολάβων».

Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ορέστης Παναγιώτου

Keywords
Τυχαία Θέματα