Αλλιώτικα Χριστούγεννα στην Ελλάδα και τον κόσμο την εποχή του κορονοϊού (video)

22:18 24/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη φάση της αξιολόγησης όλων των επιδημιολογικών δεδομένων βρίσκεται η κυβέρνηση, ενώ έχει ήδη κλειδώσει η παράταση του lockdown. Η σταδιακή άρση των περιορισμών θα εξελιχθεί με βάση τις υποδείξεις των λοιμωξιολόγων, και τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά, με μέτρα, χωρίς ταξίδια και ρεβεγιόν.

Τα φώτα θα ανάψουν στις διάσημες κεντρικές λεωφόρους της Ευρώπης, ωστόσο τα μέτρα ασφαλείας δεν θα επιτρέπουν γιορταστικές εξόδους

και μεγάλες συναθροίσεις σε σπίτια.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνει σύνδεση με τους αγαπημένους μας μέσω του διαδικτύου ή πικ-νικ σε πάρκα και άλλους δημόσιους υπαίθριους χώρους, αν το κρύο δεν είναι τσουχτερό.

Τα πρώτα, διαφορετικά Covid Χριστούγεννα θα περάσει και η Ελλάδα. Σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους, οι γιορτές θα μας βρουν στο σπίτι, σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο, χωρίς πολλές κοσμικότητες και χωρίς ταξίδια από νομό σε νομό για επίσκεψη σε χειμερινά θέρετρα.

«Τα φετινά Χριστούγεννα θα πρέπει να τα περάσουμε μόνο με τα άτομα που ζούμε μαζί στο ίδιο σπίτι» δήλωσε στην ΕΡΤ η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Ρεβεγιόν μέσω skype αναμένεται να κάνουν και πολλοί φοιτητές στην πόλη που σπουδάζουν, μακριά από τις οικογένειές τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα