Ν. Δένδιας: Οιαδήποτε εκ του πονηρού δήλωση της Τουρκίας έχει στόχο την άμβλυνση της εικόνας των προκλήσεων

22:13 24/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Προθεσμία μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου έχει δώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Άγκυρα για να τερματίσει τις προκλητικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής. Τον δρόμο των κυρώσεων έδειξε ο Νίκος Δένδιας, κάνοντας λόγο για εκδηλώσεις καλής θέλησης εκ του πονηρού από μέρους της γείτονος.

“Οιαδήποτε εκ του πονηρού εκδήλωση δήθεν «καλής θέλησης» της τελευταίας στιγμής, οποιαδήποτε προσχηματική «θετική» χειρονομία, θα έχει μόνο στόχο να αμβλυνθεί η εικόνα της κατ’ εξακολούθηση απαράδεκτης παραβατικής συμπεριφοράς”, δήλωσε ο Έλληνας υπουργών

Εξωτερικών.

Ο κ. Δένδιας, σε σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών με ομολόγους του, τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σαμέχ Σούκρι, αλλά και με τους υπουργούς Εξωτερικών Ιορδανίας, Αϊμάν Σαφάντι, και Αλγερίας, Σαμπρί Μπουκαντούμ, συζήτησε εκ νέου τις τρέχουσες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πιστός στην εμπρηστική του ρητορική ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εξαπέλυσε επίθεση στην ΕΕ, ρίχνοντας στην Ελλάδα την ευθύνη για την ένταση στην περιοχή.

“Ορισμένα κράτη-μέλη μεταφέρουν τα διμερή τους προβλήματα με την χώρα μας στην Ε.Ε. Φορούν τη λεγόμενη μάσκα της αλληλεγγύης της χώρας-μέλους. Και αυτό το εκμεταλλεύονται εναντίον μας συνεχώς”, είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

“Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρέπει ν`αποφασίσει αυστηρές κυρώσεις στην Τουρκία, εμπάργκο όπλων, μέχρι και διακοπή της Τελωνειακής Ένωσης”, επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα