Α. Κούγιας: «Ποτέ δεν ρωτήθηκα για το θέμα Στέβιτς»

23:39 15/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Για το θέμα των τροφείων του Στέβιτς που αποτελεί το μεγάλο βαρίδιο και τροχοπέδη στην πορεία του φετινού Πανσερραϊκού αλλά και η πραγματική αιτία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος, μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών ο ιδιοκτήτης της Α.Ε.Λ. Αλέξης Κούγιας.

Ο γνωστός ποινικολόγος διέψευσε τον Χρήστο Κοράκη που σε συνέντευξη του στην ίδια εκπομπή ισχυρίσθηκε ότι η διοίκηση του Πανσερραϊκού τον είχε συμβουλευτεί για το θέμα αυτό. Χαρακτηριστικά ο Χρήστος Κοράκης είχε πει:

«Είχαμε πάρει γνώμες από δικηγόρους, ακόμη και από τον κύριο Αλέξη Κούγια ότι θα ξεπεραστεί».

Ο Αλέξης Κούγιας είπε στην ΕΡΤ Σερρών «Το γνωρίζω το θέμα. Αυτό ήταν μια βρωμιά. Πήγαν κι εμάς, στη Λάρισα να μας κάνουν κάτι τέτοιο με έναν Ισπανό ποδοσφαιριστή. Δεν ξέρω πως το χειρίστηκε ο Πανσερραϊκός αλλά εγώ θα τους έκανα μήνυση για απάτη σε βαθμό κακουργήματος».

Ερ. Ο Πανσερραϊκός κλήθηκε να πληρώσει το ποσό των 330 χιλιάδων ευρώ.

Α.Κ. «(χαμογελά) Περαστικά τότε»

Ερ Δεν μπορεί να απαλλαγεί ο Πανσερραϊκός από αυτό;

Α.Κ. «Δεν γνωρίζω την υπόθεση. Αν μου την διάβαζαν θα μπορούσα να σας πω»

Ερ. Το καλοκαίρι είχε ενδιαφερθεί για τον Πανσερραϊκό ο κ. Γεωργιόπουλος και είχε κάνει πίσω για αυτό το θέμα.

Α.Κ. «Ποιος είναι αυτός, δεν τον γνωρίζω»

Ερ Ο κ. Κοράκης μας είχε πει ότι ο Πανσερραϊκός ζήτησε τη συμβουλή σας.

Α.Κ. «Ποτέ δεν ρωτήθηκα για αυτό το θέμα. Πρώτη φορά το ακούω από εσάς».

Ερ Είναι βαρίδιο για τον Πανσερραϊκό αυτό;

Α.Κ. «Εξαρτάται. Βαρίδιο είναι οτιδήποτε νομικά μπορεί να διεκδικήσει κάποιος από ένα νομικό πρόσωπο»

Ερ Τώρα που η ομάδα υποβιβάζεται;

Α.Κ. «Κοιτάξτε στην Ελλάδα αλλάζουν συνέχεια τη νομοθεσία. Όταν έπεσε η Παναχαϊκή υποτίθεται ότι τα χρέη που κληροδότησαν οι αγοραστές που αγόρασαν από εμένα την Παναχαϊκή θα τα κληρονομούσε το σωματείο και δεν θα μπορούσε να γίνει εταιρεία αν δεν αναλάμβαναν τα χρέη. Μόλις η Παναχαϊκή ανέβηκε έβγαλαν έναν νόμο και απηλλάγη από τα χρέη το σωματείο. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τον Πανσερραϊκό. Ποιος ξέρει;»

Ο Αλέξης Κούγιας με τον Πέτρο Θεοδωρίδη στις εκλογές της ΕΠΑΕ στις 30.07.1997

«Να βρεθεί άνθρωπος που θα εμπνεύσει»

Ο Αλέξης Κούγιας εξέφρασε τη λύπη του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Πανσερραϊκός, που όπως είπε είναι μια ομάδα με ιστορία που έχει ένα πολύ ωραίο γήπεδο με πλεονέκτημα ότι βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, εξήρε την προσφορά του Πέτρου Θεοδωρίδη τονίζοντας: «Δεν χειρίστηκαν την ιστορία του Πανσερραϊκού οι κατάλληλοι άνθρωποι μετά τον αείμνηστο, Πέτρο Θεοδωρίδη» ενώ για τον Δημήτρη Χειρίδη είπε ότι τον γνωρίζει από τις… περιπέτειες που έχει με τη δικαιοσύνη. Για τις προοπτικές που έχει ο Πανσερραϊκός ο Αλέξης Κούγιας είπε: «Αυτοί που είναι τώρα στη διοίκηση θα φύγουν όλοι γιατί με τον υποβιβασμό η ΠΑΕ διαλύεται. Αν δεν έχεις κάποιον που να έχει μια οικονομική δυνατότητα, ένα κοινωνικό κύρος ώστε να μπορεί να εμπνεύσει στο περιβάλλον της ομάδας για να επιστρέψουν οι οπαδοί στο γήπεδο και να γίνει η ομάδα κοινωνικό γεγονός στην πόλη όπως έγινε επί ημερών Πέτρου Θεοδωρίδη και να βγούνε και παίκτες όπως βγήκαν οι Τριανταφύλλου, Ανάκογλου, Παπάζογλου κι άλλα πολλά παιδιά μόνο έτσι θα βρει το δρόμο της η ομάδα».

«Έχει μέλλον ο Στοΐλας»

Σε ερώτηση για την παρουσία του στο Παγκρήτιο, ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ απάντησε: «Πήγα να δω τον Τάσο Κρητικό που είναι δικός μου παίκτης. Κανένας άλλος δεν με ενδιαφέρει. Ο Εργοτέλης ήταν τραγικός. Τον Ναζίμ τον έχω απορρίψει. Πήγε πέρυσι στην Κέρκυρα και δεν έκανε τίποτα». Σχολίασε, τέλος, για τον προπονητή του Πανσερραϊκού και πρώην συνεργάτη του Σωτήρη Αντωνίου: «Έχει μέλλον ο Πέτρος Στοΐλας»

www.ert.gr

Keywords
Αναζητήσεις
κουγιας πετρος θεοδωριδης οπαδοι
Τυχαία Θέματα