Αλεξανδρούπολη: Σεβασμός στα Άτομα με Αναπηρία, Ισότιμη μεταχείριση και ίσες ευκαιρίες .

13:37 3/12/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με σύνθημα «τίποτε για εμάς χωρίς εμάς,» μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια της Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησαν κοινές δράσεις με μαθητές του Κέντρου Ειδικής Αγωγής ,στέλνοντας μήνυμα για ισότιμη μεταχείριση και ίσες ευκαιρίες σε όλους τους τομείς της ζωής.

Σύμφωνα με την Διευθύντρια του Ειδικού σχολείου και ψυχολόγο κ .Αναστασία Ηλιάδου ,στο πλαίσιο συνεκπαίδευσης όπου οι μαθητές πηγαίνουν μια φορά στο 9ο δημοτικό σχολείο και δουλεύουν από κοινού σε κάποιο θέμα , γιόρτασαν την παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ,αναβιώνοντας τη διασκευή ενός παραμυθιού, θέλοντας με αυτό να περάσουν με το

δικό τους απλό μεν ,αλλά πολύ άμεσο τρόπο τα δικά τους μηνύματα για την ημέρα αυτή για την ανάγκη σεβασμού της διαφορετικότητας.

«Το πιο σημαντικό θέμα για εμάς είναι η στελέχωση των σχολείων. Εάν τα σχολεία μας είναι στελεχωμένα μπορούν πραγματικά να παρέχουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στα Άτομα με Αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες,» δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η κ. Ηλιάδου ,υποστηρίζοντας πως «τα παιδιά δεν έχουν ανάγκη απλώς από έναν δάσκαλο, αλλά χρειάζονται πολύ περισσότερα ,πχ, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, εργοθεραπευτές ,βοηθητικό προσωπικό.)

Με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που σχετίζονται με τους μαθητές με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, προβάλει σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης την ταινία «Το μαύρο μπαλόνι». Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 στο Δημοτικό Θέατρο.

Συντάκτης: Όλγα Ορφανίδου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα