Αλεξανδρούπολη: Ν. Παππάς: «Το νομοσχέδιο Διαστημικής Υπηρεσίας θα αυξήσει το εκτόπισμά και τη διεθνή της εμβέλεια της χώρας στη διαστημική βιομηχανία»

14:03 27/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την πεποίθηση ότι το, υπό δημόσια διαβούλευση, νομοσχέδιο που αφορά στη συγκρότηση της Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας, πρόκειται «να συντονίσει τις δυνάμεις της χώρας ώστε η χώρα να μπορέσει να αυξήσει το εκτόπισμά της και τη διεθνή της εμβέλεια στη διαστημική βιομηχανία και να αξιοποιήσει μελλοντικά στην καθημερινότητα των πολιτών της δυνατότητες που δίνουν οι τεχνολογίες διαστήματος » , εξέφρασε από την Αλεξανδρούπολη, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ,

Νίκος Παππάς, ο οποίος πραγματοποιεί από το πρωϊ περιοδεία στον νομό Έβρο.

Πρώτη στάση του κ. Παππά ήταν οι εγκαταστάσεις της εταιρείας «Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ» η οποία, μεταξύ άλλων, κατασκευάζει καλωδιακά συστήματα και πλακέτες για δορυφόρους, όπως και ναυτιλιακά ηλεκτρονικά συστήματα, ενώ πλέον αποτελεί μόνιμο συνεργάτη του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Σωματιδιακής Φυσικής CERN . «Είμαστε εδώ για να δείξουμε ότι από την Ελλάδα δεν λείπει τελικά τίποτα. Ούτε επιστημονικό δυναμικό, ούτε δυνατές ιδέες, επιχειρηματικότητα και όρεξη για δουλειά. Λείπει ο συντονισμός των δυνάμεων , οι οποίες δυστυχώς ήταν μέχρι στιγμής κατακερματισμένες» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υπογραμμίζοντας πως έχει διαπιστώσει πως το νέο νομοσχέδιο που προωθεί, απολαμβάνει τη « θετική αποδοχή από τους εμπλεκόμενους και ενδιαφερόμενους του συγκεκριμένου πεδίου».

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Ρεπορτάζ-Σύνταξη: Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα