Αλεξανδρούπολη: Γ. Καϊσας «Οι Συνεταιρισμοί φαρμακοποιών μπορούν να συμβάλλουν στην ομαλοποίηση της αγοράς»

09:17 1/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Οι Συνεταιρισμοί φαρμακοποιών μπορούν να συμβάλλουν στην ομαλοποίηση της αγοράς και στις συνεργασίες των φαρμακείων μέσα από τα Οργανωμένα δίκτυα στην περίοδο της κρίσης,» υποστήριξε ο πρόεδρος Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Έβρου Καϊσας Γιώργος ,μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας με αφορμή την διημερίδα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα και αφορούσε τους συνεταιρισμούς φαρμακοποιών.

«Η

κρίση επηρέασε τα φαρμακεία σημαντικά .Αν δεν είχαμε τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών πολλά από τα φαρμακεία που σήμερα είναι σε λειτουργία θα ήταν κλειστά,» είπε ο κ. Καίσας ,ενώ εκτίμησε πως το μέλλον των φαρμακείων θα είναι πολύ δύσκολο .
« Πέρα από την συρρίκνωση που έχουμε υποστεί λόγω μείωσης τιμών, περιορισμού φαρμακευτικής δαπάνης ,υπάρχει ανταγωνισμός και από παράλληλα -κανάλια,- είτε αυτά ονομάζονται σούπερ μάρκετ, είτε ηλεκτρονικά καταστήματα,» είπε ο κ. Καίσας και τόνισε : «ο πιο σημαντικός κίνδυνος στο μέλλον είναι να έρθουν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα από την Ευρώπη και την Αμερική και να πάρουν τα μερίδια στην αγορά. Σε αυτήν την εκδοχή η μόνη διέξοδος για τα φαρμακεία μας είναι να αθροίσουμε τις δυνάμεις μας, να συγκεντρώσουμε τα κεφάλαια μας σε μια ενιαία έκφραση έτσι ώστε να είμαστε η απάντηση στο μονοπωλιακό κεφάλαιο.»
Ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Έβρου λειτουργεί από το 1979 και είναι ο 6ος σε μέγεθος συνεταιρισμός ,ενώ αριθμεί 86 μέλη και εξυπηρετεί 260 φαρμακεία από τον Έβρο μέχρι και την Ξάνθη.
«Ο Συνεταιρισμός του Έβρου είναι επέκταση του ραφιού μας. Διασφαλίζει ακόμη και το ποιο ακριβό φάρμακο και εξυπηρετεί τον ασθενή στο πιο απομακρυσμένο σημείο» κατέληξε ο κ. Καϊσας

Συντάκτης :Όλγα Ορφανίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα