Χανιά: Ανάγκη αποκατάστασης ζημιών στο οδικό δίκτυο του Αποκόρωνα

09:07 1/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι ζημιές οι οποίες προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο του Δήμου Αποκορώνου από την κακοκαιρία της 11ης Φεβρουαρίου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Χαράλαμπου Κουκιανάκη με τη Διοικούσα Επιτροπή και το Προεδρείο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Τμήματος Δυτικής Κρήτης.

Το ΤΕΕ/ΤΔΚ, έκρινε το ζήτημα ως ιδιαίτερα σοβαρό και επείγον, στηρίζει πλήρως τα επίσημα αιτήματα του δήμου Αποκορώνου και της αντιπεριφέρειας Χανίων και ζητά την εξασφάλιση των σχετικών χρηματοδοτήσεων από τα αρμόδια υπουργεία και τον περιφερειάρχη

Κρήτης. Με βάση τις καταγραφές των υπηρεσιών του δήμου, τέθηκαν υπόψη, οι ανάγκες χρηματοδότησης έργων αποκατάστασης των ζημιών, σε σημεία όπου τα ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν έντονα τον δήμο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολύ σοβαρά προβλήματα στις υποδομές του συνόλου του οδικού δικτύου.
Οι απαιτούμενες πιστώσεις για την αποκατάσταση των πρώτων καταγεγραμμένων ζημιών στο δήμο Αποκορώνου, υπερβαίνουν τα 3 εκ. ευρώ, χωρίς να συνυπολογίζονται οι απαραίτητες επεμβάσεις στον ΒΟΑΚ και αφορούν:
•Χρηματοδότηση 3 υποέργων συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000€ , τα οποία αφορούν το δημοτικό και αγροτικό οδικό δίκτυο του δήμου.
•Χρηματοδότηση 200.000€, για τις άμεσες επεμβάσεις καθαρισμού και συντήρησης του οδικού του δικτύου.
•Χρηματοδότηση από τον περιφερειάρχη Κρήτης για έργο 245.000€, το οποίο αφορά την αποκατάσταση ζημιών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του δήμου Αποκορώνου.
•Καταγραφή των απαιτούμενων έργων ύψους 1.500.000€ για την αποκατάσταση ζημιών στην παλαιά εθνική οδό του νομού Χανίων, από τα οποία τα περίπου 1.150.000€, αφορούν τμήματα εντός των ορίων του δήμου Αποκορώνου.
(φωτο: Χανιώτικα Νέα)

Keywords
Τυχαία Θέματα