Αλεξανδρούπολη: Tη Δευτέρα απολογούνται οι δυο αστυνομικοί που εμπλέκονται σε κύκλωμα διακίνησης παράτυπων μεταναστών

16:41 26/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να απολογηθούν την Δευτέρα(29/10/) οι δυο αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και ένας αγρότης οι οποίοι συνελήφθησαν στον Έβρο ύστερα από μεγάλη επιχείρηση της Διεύθυνσης Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., κατηγορούμενοι για συμμετοχή στο κύκλωμα διακίνησης παράτυπων μεταναστών. Το πρωί παρουσιάστηκαν ενώπιον του εισαγγελέα και του ανακριτή .

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του αγρότη κ. Θεόδωρο Αγγλιά, η κατηγορία που τους βαρύνει είναι εγκληματική οργάνωση με σκοπό

τη λαθροδιακίνηση ατόμων που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στη χώρα. Επίσης υπάρχουν κατηγορίες, από υπαλλήλους, δωροδοκίας και δωροληψίας σε βαθμό κακουργήματος, όπως και κάποια πλημμελήματα, για τα οποία θα γίνει ξεχωριστή δικογραφία για να μην σωρεύεται υλικό μέσα στην ανακριτική διαδικασία.

«Οι κατηγορούμενοι κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Αλεξανδρούπολης και θα δούμε από Δευτέρα και Τρίτη την τύχη τους, μετά την ομολογία τους», είπε ο κ. Αγγλιάς, ενώ αναφορικά με το αν έχουν ομολογήσει, όπως γράφτηκε σε διάφορες ιστοσελίδες, σημείωσε πως η δικογραφία είναι ογκωδέστατη και θα τη μελετήσουν διεξοδικά για να λάβουν γνώση σχετικά με το περιεχόμενό της.

Από την πλευρά της η συνήγορος υπεράσπισης των δύο αστυνομικών κ. Μαρία Καραγεωργίου σε δηλώσεις της ανέφερε πως τα αδικήματα είναι πολύ σοβαρά και αφορούν στη συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών χωρίς άδεια εισόδου στη χώρα, την κατάχρηση εξουσίας και δωροληψία, ενώ σημείωσε πως οι πελάτες της δεν έχουν ομολογήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την παράνομη δραστηριότητα των δύο αστυνομικών παρακολουθούσε από τις αρχές του καλοκαιριού η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, μέχρι να φτάσει στη χθεσινή σύλληψή τους. Το κύκλωμα δρούσε σε Βουλγαρία, Τουρκία και Ελλάδα και πιθανότατα θα ακολουθήσουν συλλήψεις και στις δύο γειτονικές χώρες, καθώς έχουν ενημερωθεί οι αστυνομικές αρχές τους.

Συντάκτης: Όλγα Ορφανίδου
φωτο:Όλγα Ορφανίδου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα