Αλ. Τσίπρας: Ιστορικό χρέος το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων (video)

21:00 5/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με αφετηρία τα Χανιά, ο Πρωθυπουργός, όπως είπε ο ίδιος, αρχίζει περιοδείες και συναντήσεις με φορείς σε όλη τη χώρα. Στόχος να διαπιστώσει από κοντά την πορεία υλοποίησης των έργων που είχαν εξαγγελθεί στα στα αναπτυξιακά συνέδρια για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Ο Αλέξης Τσίπρας μετέβη και στη μαρτυρική Κάνδανο, για να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη

των θυμάτων από τα ναζιστικά στρατεύματα και επανέλαβε ότι «το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων παραμένει ένα ιστορικό χρέος».

«Αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία μετά τη λήξη των μνημονίων είναι ότι αρχίζουμε να παίρνουμε ανάσες» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά το πέρας της σύσκεψης.

«Θα έλεγα ότι είναι μία θεσμική τομή για την πρωτοβάθμια φροντίδα, είναι ένα στοίχημα αξιακού χαρακτήρα για μας, καθώς εδώ έρχονται κυρίως πολίτες που δεν έχουν οικονομική άνεση να επισκεφθούν ιδιωτικά ιατρεία» τόνισε. Επίσης, μίλησε για τους πολίτες που δεν είχαν τη δυνατότητα πρόσβασης στο δημόσιο σύστημα υγείας και τώρα μπορούν να επισκεφτούν τις ΤΟΜΥ.

«Η πρωτοβάθμια φροντίδα είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για μας, είναι ένα έργο σημαντικό και θέλουμε να βρισκόμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους που δίνουν καθημερινά τη μάχη για να καλύψουν τις ανάγκες και τα δικαιώματα των πολιτών» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Τέλος, ερωτηθείς για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών απάντησε ότι θα πραγματοποιηθούν στην ώρα τους.

Συνάντηση του Πρωθυπουργού για τα έργα υποδομής της Κρήτης (φωτο)

Πηγή ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρεπορταζ Κ. Σκουλάς

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα