Ακτιβιστική ενέργεια της «Συμμαχίας για το Νερό» στο δημαρχείο Βόλου

14:39 28/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε μία αιφνιδιαστική ενέργεια, 40 περίπου μέλη της «Συμμαχίας για το Νερό» εισήλθαν στο δημαρχείο της πόλης του Βόλου, ανέβηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου και κρέμασαν δύο πανό στην πρόσοψη του κτιρίου προς την οδό Λαμπράκη. Όπως ανέφεραν η ακτιβιστική ενέργεια ήταν στην ουσία «διαφήμιση» της αυριανής τους εκδήλωσης στο Θόλο με θέμα το νερό και τον Παγασητικό. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στους δημοσιογράφους μέλη της Συμμαχίας για το Νερό, η Δημοτική Αρχή κλείδωσε την είσοδο του Δημαρχείου για να μην

μπορούν να βγουν και κάλεσε την Αστυνομία.

Τελικά οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα όπως δήμαρχοι και σύμβουλοι ακούστε το καλά κανείς δεν ξεπουλάει του Βόλου τα νερά», «όχι άλλοι ρύποι στον Παγασητικό, όχι ιδιώτης στον Βιολογικό» και αφού έμειναν περίπου για 30 λεπτά της ώρας στο Δημαρχείο αποχώρησαν.

Η αυριανή εκδήλωση της Συμμαχίας για το Νερό

Η εκδήλωση-συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο Κορδάτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αύριο Τετάρτη 29 Μαρτίου στις 18:00.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ως «Συμμαχία για το Νερό», θεωρούμε ότι τα στοιχεία που έχουν έρθει στη δημοσιότητα σε ότι αφορά τη ρύπανση του Παγασητικού από την πλημμελή λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού πρέπει να σημάνουν συναγερμό σε ολόκληρη τη Μαγνησία. Η ρύπανση του Παγασητικού θα έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στο περιβάλλον, τη δημόσια υγεία και την τοπική οικονομία του Βόλου και των παράκτιων περιοχών του Παγασητικού.

Θεωρούμε επίσης ότι ο Παγασητικός θα βρεθεί σε ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο αν η Δημοτική Αρχή Βόλου εκχωρήσει τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού σε ιδιώτη – εργολάβο. Πολύ σοβαρές θα είναι οι επιπτώσεις και στην τσέπη των δημοτών γιατί θα υπάρξει αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΥΑΜΒ ενώ παράλληλα θα ανοίξει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης και της άρδευσης.
Με στόχο τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία του Παγασητικού και την αποτροπή της εκχώρησης του Βιολογικού Καθαρισμού σε ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα, σας προσκαλούμε σε μια ανοιχτή διαδικασία διαλόγου κατά την οποία όλοι οι φορείς της πόλης και του Νομού θα έχουν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα