Pain & Hope : Έκθεση Έργων Τέχνης Καλλιτεχνών Προσφυγικών Δομών

14:39 28/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι Γιατροί του Κόσμου σας καλούν να παρευρεθείτε στα εγκαίνια μίας εξαιρετικής έκθεσης τέχνης την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 στις 20:30 στον πολυχώρο WE (Λεωφ. 3ης Σεπτεμβρίου & Γρ. Λαμπράκη)

Ελάτε μαζί μας να ανακαλύψετε μοναδικές δημιουργίες καλλιτεχνών που διαμένουν σε προσφυγικές δομές.

«Το ταλέντο υπάρχει παντού. Μοιραζόμενοι την πραγματικότητα τους, τις κακουχίες τους αλλά και την αγάπη αλλά και την ελπίδα που έχουν μέσα τους, 15 καλλιτέχνες συμμετέχουν σε αυτή την έκθεση με την επιθυμία να εκφράσουν και να μεταδώσουν τη δική τους αλήθεια.

Παιδιά, γυναίκες, άντρες,

νέοι άνθρωποι οι οποίοι από πάθος, επιλογή ή κάποιες φορές απελπισία ή για να καλύψουν το κενό της πολύμηνης αδράνειας εξαιτίας της προσφυγικής τους κατάστασης, χρησιμοποίησαν τις λέξεις, τα χρώματα, τις γραμμές και τους ήχους, κινητοποιώντας τη φαντασία τους για να αντιμετωπίσουν τις αντιξοότητες που βιώνουν καθημερινά.
Μέσα από την ποίηση, τη ζωγραφική, τα αυθόρμητα σχέδια και την αφήγηση τους έψαξαν και βρήκαν τους τρόπους ώστε να διατηρήσουν τις εμπειρίες τους με έναν «αποδεκτό» τρόπο για αυτούς … αλλά και για τους άλλους.

Ως εκ τούτου η έκθεση αυτή ενθαρρύνει την έκφραση του καλλιτεχνικού ταλέντου, αλλά πάνω απ ‘όλα, την αποτύπωση της δημιουργικής τέχνης των δημιουργών.
Η τέχνη είναι ελπίδα.»

Μία έκθεση τέχνης που διοργανώνεται από τους Γιατρούς του Κόσμου με την βοήθεια της Οργάνωσης Solidarity Now.

Εγκαίνια Έκθεσης: Τετάρτη 29 Μαρτίου, στις 20:30
Διάρκεια Έκθεσης: μέχρι Παρασκευή 31 Μαρτίου
Είσοδος Ελεύθερη

ΠΗΓΗ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ – Πολυχώρος WE

Keywords
Τυχαία Θέματα