Αήττητη τερμάτισε η Κροατία 2-1 την Ισλανδία (video)

23:48 26/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια πέτυχε η Κροατία που τερμάτισε πρώτη και αήττητη από τον τέταρτο όμιλο του 21ου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η «Xρβάτσκα» νίκησε και την Ισλανδία με 2-1 και πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για τους «16«. Το σκορ άνοιξε με τον Μπαντέλι στο 53’ η Ισλανδία έφερε το ματς στα ίσια στο 76’ με το πέναλτι του Σίγκουρντσον και ο Πέρισιτς στο 90’ διαμόρφωσε το τελικό 2-1 για τους Κροάτες που θα αντιμετωπίσουν την Δανία στη φάση των «16».

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με την Κροατία να έχει τον απόλυτο έλεγχο, αλλά όλες τις επιθετικές

της απόπειρες να… σταματούν στην καλά στημένη μεσαία γραμμή της Ισλανδίας. Οι δύο ομάδες πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0 και ελάχιστες φάσεις μπροστά στην εστία.

Ωστόσο, με το… καλημέρα της επανάληψης, η Κροατία ήταν αυτή που βρήκε τα κενά που προέκυψαν στην άμυνα της Ισλανδίας και με τον Μπαντέλι άνοιξε το σκορ το 53΄. Οι Ισλανδοί έβγαλαν αντίδραση και στο 76΄ ο Σίγκουρντσον από την άσπρη βούλα ισοφάρισε σε 1-1. Οι Κροάτες, όμως, δεν σταμάτησαν να πιέζουν και στο 90΄ ο Πέρισιτς ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ της νίκης, δίνοντας τέλος στα όνειρα πρόκρισης των Ισλανδών, που κατέλαβαν την τέταρτη και τελευταία θέση του ομίλου.

Κίτρινες κάρτες: Χάλφρεντσον (59΄), Φινμπόγκασον (64΄), Σαέβαρσον (84΄) – Πιάτσα (14΄) Γεβντάι (83΄)

Διαιτητής: Αντόνιο Ματέου (Ισπανία)

Ισλανδία (Χέιμιρ Χάλγκριμσον): Χάλντορσον, Σαέβαρσον, Ίνγκασον, Ρ. Σίγκουρντσον (70′ Σιγκούρνταρσον), Γκούντμουντσον (85′ Φινμπόγκασον), Μπιάρνασον (90′ Τράουστασον), Γκ. Σίγκουρντσον, Φινμπόγκασον, Γκούναρσον, Μάγκνουσον, Χάλφρεντσον

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λ. Κάλινιτς, Πέρισιτς, Τσόρλουκα, Κόβατσιτς (82′ Ράκιτιτς), Κράμαριτς, Μόντριτς (64′ Μπράνταριτς), Γεντβάι, Τσαλέτα-Τσαρ, Μπαντέλ, Πιάτσα (70′ Λόβρεν), Πίβαριτ

ΠΗΓΕΣ: ΕΡΤ2, ΑΠΕ-ΜΠΕ

sports.ert.gr.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα