Αισιοδοξία Τσίπρα για την συνάντηση της Τετάρτης με Ζάεφ

18:40 16/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

«Έχω πολύ μεγάλες προσδοκίες για την αυριανή συνάντηση με τον κ. Ζάεφ» απάντησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την προσέλευσή του στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην οποία συμμετέχει ως παρατηρητής.

Στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Σόφια, στο περιθώριο των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Συνόδου ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων. pic.twitter.com/Owl3lDZjTZ

Prime Minister GR (@PrimeministerGR) May 16, 2018

Κατά την υποδοχή του από τον επικεφαλής του ΕΣΚ Σεργκέι Στάνισεφ, ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε από δημοσιογράφους γενικά: «τι προσδοκίες έχετε για αύριο;», με εκείνον να απαντά σε χαλαρή διάθεση, «πολύ μεγάλες».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σκοπιανός ομόλογός του Ζόραν Ζάεφ ο οποίος νωρίτερα είχε προσέλθει στην προσύνοδο του ΕΣΚ, εξέφρασε την ευχή να είναι μια επιτυχημένη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Γιάννη Φασουλά.

Ερωτηθείς «τι περιμένετε απ’ τη συνάντησή σας;», απάντησε «μόνο επιτυχία».

Αύριο ο πρωθυπουργός θα συμμετέχει στη Σύνοδο ΕΕ- Δ. Βαλκανίων και στο περιθώριο των εργασιών θα έχει στις 10:15 διμερή συνάντηση με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ενώ χθες είχε τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων.

Μετά την προπαρασκευαστική Σύνοδο του ΕΣΚ -στην οποία συμμετέχει και ο κ. Ζάεφ-, ο κ. Τσίπρας θα συμμετέχει στο δείπνο εργασίας των ηγετών των 28 κρατών-μελών της ΕΕ.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Γιάννης Φασουλάς

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα