Αγρίνιο: Αντιδράσεις για έργα από το ΠΕΠ Δ.Ελλάδας

13:23 22/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος να χρηματοδοτήσει με 53 εκ. ευρώ τους οδικούς άξονες Άκτιο – Άγιος Νικόλαος και την σύνδεση της Αμβρακίας οδού με την Λευκάδα, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Δημάρχου Αγρινίου και προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δυτικής Ελλάδας Γιώργο Παπαναστασίου.

“Αδιανόητο”, είπε ότι είναι να δίνεται ένα τόσο μεγάλο πόσο από το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδος για δρόμο που εξυπηρετεί πρωτίστως άλλες περιοχές και άλλες Περιφέρειες αφού θα

δαπανηθούν περίπου 53 εκατ. ευρώ για τους δυο συγκεκριμένους οδικούς άξονες, από τα συνολικά 131 εκατ. ευρώ που διαθέτει το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδος για τις υποδομές.

Την ίδια στιγμή μάλιστα που υστερεί ο νομός σε βασικές υποδομές, όπως το Πλατυγιάλι – Ιόνια, ή σε δρόμους στην δυτική ακτή της Αιτωλ/νίας, την στιγμή που δεν έχει σύνδεση με την Ιόνια ούτε το Μεσολόγγι, ούτε η Ναύπακτος, ούτε και το Αγρίνιο, σημείωσε ο κ. Παπαναστασίου.

Μάλιστα ζήτησε προσωπικά από τον Περιφερειάρχη να πάρει πίσω την απόφαση του και το Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα να πάρει απόφαση ώστε να παρθεί πίσω η χρηματοδότηση και να γίνει ένας πιο σωστός σχεδιασμός για την αξιοποίηση αυτών των πόρων.

Νίκη Παπαδούλα

Keywords
Τυχαία Θέματα