Λέσβος: «Με υπουργικές αποφάσεις παρατάθηκαν οι συμβάσεις μας , δε μπορεί να μας ζητούν χρήματα πίσω» λένε οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα

12:17 22/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ορατή η κινητοποίηση των εργαζομένων στην καθαριότητα σε όλη τη χώρα με τους κάδους απορριμμάτων να ξεχειλίζουν. Απείχαν από τα καθήκοντά τους το Σαββατοκύριακο διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μνημονιακά μέτρα , που καταστρατηγούν τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Επίσης προχωρούν σε απεργιακή κινητοποίηση σήμερα και αύριο , συμμετέχοντας στην 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την ικανοποίηση βασικών ζητημάτων του κλάδου

τους, όπως το ασφαλιστικό, τις ελλείψεις σε εξοπλισμό, ζητήματα που δυσχεραίνουν κατά πολύ το έργο τους και καθιστούν το επάγγελμα τους ιδιαίτερα ανθυγιεινό. Επίσης ζητούν να διευθετηθεί το ζήτημα των συμβασιούχων που το ελεγκτικό συνέδριο έκρινε παράνομες τις παρατάσεις των συμβάσεων τους και βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα.

Οι δήμοι απευθύνουν έκκληση στους δημότες να περιορισουν κατά το διάστημα των κινητοποιήσεων , την εναπόθεση απορριμμάτων στους κάδους.

Μιλώντας στο σταθμό μας συμβασιούχος στην καθαριότητα του δήμου Λέσβου η κυρία Μαρία Βουνάτσου τόνισε ότι «η παρουσία μας στην υπηρεσία είναι άκρως απαραίτητη για να μπορέσει να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα για ολόκληρο το νησί. 37 άνθρωποι στο νησί δουλεύουμε εδώ και τρία χρόνια με παρατάσεις που υπέγραψαν οι ίδιοι οι υπουργοί και αν υλοποιηθεί η απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου θα κληθούμε να επιστρέψουμε χρήματα από το καλοκαίρι του ΄15 , χρήματα που έχουμε δουλέψει. Ελπίζουμε να αναθεωρήσουν την απόφασή τους και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε.»

ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη

Keywords
Τυχαία Θέματα