Αγρίνιο : Η Ρομποτική στα σχολεία

10:34 31/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Εβδομάδα Προγραμματισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μία πρωτοβουλία που γιορτάζει τη δημιουργία εφαρμογών και πραγμάτων γύρω μας μέσω της συγγραφής κώδικα. Εκατομμύρια παιδιά, έφηβοι, νέοι, γονείς, εκπαιδευτικοί, επιχειρηματίες και φορείς χάραξης πολιτικής συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και μαθήματα σε όλη την Ευρώπη, μέσα από τα οποία έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέες ψηφιακές τεχνολογίες, να κάνουν τα πρώτα τους βήματα γράφοντας λίγες γραμμές κώδικα, ή να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στον τομέα της πληροφορικής και του προγραμματισμού.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα

ολοκληρώνεται στο Αγρίνιο η διεθνής αυτή εκπαιδευτική ενέργεια απευθυνόμενη σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ξεκίνησε το 2017 στο Βέλγιο, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία σε όλη τη χώρα με συμμετοχή 5.000 μαθητών. Φέτος, έγινε διεθνής, με τη συμμετοχή άνω των 10.000 παιδιών από διάφορες χώρες, εκ των οποίων τα 600 από την Ελλάδα και συγκεκριμένα το νομό Αιτωλοακαρνανίας!

Το WeGoSTEM Greece διοργανώθηκε από το Πρότυπο Κέντρο Ρομποτικής & Τεχνολογίας Makerlab, υπό την αιγίδα του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος & Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Πατρών, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού.
Η Αιτωλοακαρνανία γίνεται ο πρώτος νομός στην Ελλάδα όπου οι μαθητές 5ης και 6ης Δημοτικού είχαν την ευκαιρία για 2 διδακτικές ώρες να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν ρομποτικό μηχανισμό χρήσει εξολοκλήρου ανοιχτών τεχνολογιών!
Ο στόχος της εκπαιδευτικής αυτής ενέργειας είναι διπλός, αναφέρουν οι διοργανωτές:
1.Να δώσουμε δωρεάν την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως να έρθουν σε επαφή τον κόσμο του STEM¹.
2.Να ενθαρρύνουμε τους εκπαιδευτικούς να εμπλουτίσουν τη διδασκαλία τους με μεθόδους και υλικό STEM, με κατεύθυνση και προτάσεις για την εφικτότητα του στόχου σε όλα τα σχολεία της χώρας.
Νίκη Παπαδούλα

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα