Αγωνία και προβληματισμός στη Λέσβο για την νέα τουριστική πραγματικότητα

00:02 18/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Με έντονο προβληματισμό αλλά και προσπάθειες για να μην χαθεί η φετινή τουριστική σεζόν για τη Λέσβο οι φορείς στις τουριστικές περιοχές του νησιού αγωνιούν για τις εξελίξεις. Σε Μόλυβο και Πέτρα που κατευθύνεται κάθε χρόνο ο μεγαλύτερος όγκος των τουριστών έχουν δρομολογηθεί όλες οι ενέργειες για το άνοιγμα των τουριστικών καταλυμάτων.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ ο πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Μολύβου Νίκος Μόλβαλης “δημιουργήσαμε ένα συντονιστικό όργανο με όλους τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό

φορείς για να συντονίσουμε όλες τις δράσεις για να είμαστε έτοιμοι όταν θ’ ανοίξουμε. Η Λέσβος είναι ένας ασφαλής προορισμός και αυτό πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσει αυτή τη δύσκολη χρονιά. Μια πολύ θετική εξέλιξη είναι τα δωρεάν ακτοπλοϊκά εισιτήρια στον κοινωνικό τουρισμό”.

Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου Αφροδίτη Βατή, τόνισε ότι: “ως δήμος συνδράμουμε προσπάθειες των φορέων του τουρισμού και στο θέμα της προβολής αλλά κυρίως σε θέματα ευπρεπισμού, απολυμάνσεων και καθαρισμού, ώστε όλα να είναι έτοιμα όταν θ’ ανοίξουν τα ξενοδοχεία. Σαφέστατα είναι μια δύσκολη χρονιά

Προετοιμασίες και στην  γειτονική Πέτρα όπου οι ξενοδόχοι προσβλέπουν και στον εσωτερικό τουρισμό για τον Ιούλιο ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία από τις κρατήσεις και το ενδιαφέρον των πρακτορείων, οι Ευρωπαίοι τουρίστες θα προτιμήσουν τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο για τις διακοπές τους.

Ο ξενοδόχος Νίκος Μωυσής μίλησε για μια πολύ δύσκολη και αβέβαιη χρονιά “περισσότερο δύσκολη και από την προσφυγική κρίση του 2015 και την οικονομική κρίση. Είναι όλα στον αέρα αυτή την στιγμή καθώς περιμένουμε τις αποφάσεις των κρατών της Ευρώπης για τα ταξίδια. Η εικόνα που έχουμε είναι και ακυρώσεις αλλά κυρίως μεταθέσεις των τσάρτερ από την Ολλανδία για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, ενώ οι Άγγλοι ξεκινούν μετά τα μέσα Ιουλίου. Πιστεύουμε ότι με τα δωρεάν εισιτήρια φέτος θα κινηθεί καλύτερα ο κοινωνικός τουρισμός”.

Η Λέσβος είναι ένα νησί που δεν είχε ποτέ μαζικό τουρισμό και οι φορείς ευελπιστούν ότι οι τουρίστες κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες θα το προτιμήσουν για ασφαλείς διακοπές.

The post Αγωνία και προβληματισμός στη Λέσβο για την νέα τουριστική πραγματικότητα appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα