Αγώνας για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην Αττική (video)

16:44 18/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Παραμένουν ακόμη τα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε περίπου 7 χιλιάδες νοικοκυριά, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μήδεια«, ενώ συνεχίζεται ο αγώνας για την αποκατάσταση των ζημιών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.  Μηδενική χρέωση δικτύου διανομής τον Φεβρουάριο για όλους τους πελάτες ηλεκτρικής ενέργειας που επλήγησαν από την κακοκαιρία ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ.

Είχε προηγηθεί επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ

Γιώργο Στάσση, από τον οποίο ζήτησε «ως μία κίνηση καλής θέλησης να εξετάσει μία μείωση στο λογαριασμό του ρεύματος για τον μήνα Φεβρουάριο για τα νοικοκυριά εκείνα τα οποία έμειναν χωρίς ρεύμα τις τελευταίες μέρες».

Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών

Ο ΔΕΔΔΗΕ, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι συνεχίζονται οι εργασίες για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών στο Δίκτυο Μέσης Τάσης της Αττικής και έχουν
επανηλεκτροδοτηθεί τμήματα των γραμμών που παρουσίαζαν έως και σήμερα το πρωί ζημιές από την πτώση δέντρων στις περιοχές Εκάλη, Διόνυσο, Άγιο Στέφανο, Κρυονέρι, Άνοιξη, Δροσιά και Κάλαμο.

Παράλληλα, αποκαθίστανται βλάβες στη Χαμηλή Τάση, καθώς και μεμονωμένων παροχών, όπως γειτονιές στο N. Ηράκλειο, όπου υπάρχει διακοπή από την Τρίτη στις 07:00, γειτονιές της Νέας Ιωνίας, περιοχές της Πετρούπολης αλλά και σε τμήμα του Κοντόπευκου Αγίας Παρασκευής, καθώς υπάρχουν πτώσεις κλαδιών πάνω σε καλώδια.

Η ευθύνη κοπής των δέντρων, στα οποία λόγω των πτώσεων τους από το χιόνι, οφείλονται και οι περισσότερες διακοπές ρεύματος, έρχεται στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ ΔΕΔΔΗΕ και δημοτικών Αρχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αγώνας, Αττική,agonas, attiki