Ιωάννινα: Αντιδρούν στη φημολογία του καθολικού lockdown Περιφερειάρχης και Δήμαρχος

16:17 18/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Με ανακοινώσεις τους που έδωσαν στη δημοσιότητα τόσο ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλ. Καχριμάνης, όσο και ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής  Ελισάφ, εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τη «διάχυση πληροφοριών στα ΜΜΕ περί επικείμενης ένταξης της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων στις «κόκκινες» για τον κορονοϊό περιοχές της χώρας».

Ο κ. Καχριμάνης στη δήλωσή του παραθέτει μια σειρά στοιχείων για την πορεία της πανδημίας στην περιοχή, «προς διευκόλυνσή των μελών της Επιτροπής Εμπειρογνωμώνων για να σχηματίσουν

σφαιρική άποψη για την πραγματική εικόνα που υπάρχει», και σημειώνει ότι «η εμφανιζόμενη επιδημιολογική επιβάρυνση της Π.Ε. Ιωαννίνων των τελευταίων εβδομάδων κατά κύριο λόγο, οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες και ειδικότερα στις αθρόες διακομιδές και εισαγωγές στα νοσοκομεία ασθενών από τη γειτονική Αλβανία. Σήμερα το 50% των νοσηλευόμενων στις Μονάδες Λοιμωδών των νοσοκομείων των Ιωαννίνων προέρχεται από την Αλβανία, από την οποία προέρχεται και το σύνολο των νοσηλευόμενων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δήμαρχος της πόλης Μωυσής Ελισάφ, στη δήλωσή του, σημειώνει ότι «τα δύο νοσοκομεία της πόλης δεν δέχονται ιδιαίτερη πίεση στις Μονάδες Λοιμωδών και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Μάλιστα ένα μέρος της υφιστάμενης πίεσης είναι εισαγόμενη και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει όλους τους αρμόδιους».

Ο κ. Ελισάφ, προσθέτει ότι «η αδόκιμη διαρροή πληροφοριών μετά την συνεδρίαση μιας επιστημονικής επιτροπής δεν συμβάλλει στην αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων. Σε κάθε περίπτωση σημασία δεν έχει η επιβολή μέτρων αλλά η τήρηση τους», καταλήγει και απευθύνει έκκληση για την τήρηση των μέτρων ώστε να περιοριστεί η διάδοση του ιού.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα