Αυξάνονται τα κρούσματα στη Λάρισα – έντονη ανησυχία

22:38 20/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Έντονη ανησυχία προκαλούν τα 18 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στη Λάρισα. Προβληματισμός επικρατεί και λόγω του ότι κρούσματα εντοπίζονται πλέον και σε σχολεία, αλλά και σε αθλητικά σωματεία, με άγνωστη ουσιαστικά τη διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Σύμφωνα το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στον Νομό Λάρισας καταγράφηκαν 18 νέα

κρούσματα Covid -19:
14 κρούσματα αποτελούν επαφές κρουσμάτων (15/10/2020)-(16/10/2020)-(17/10/2020) (18/10/2020)-(19/10/2020) καθώς και κρουσμάτων άλλων γεωγραφικών περιοχών, έξι από αυτά προέκυψαν κατόπιν ιχνηλατήσεως πέντε κατόπιν εξέτασης στο Π.Γ.Ν. Λάρισας και τρία κατόπιν εξέτασης σε ιδιωτικά εργαστήρια.
Ακόμη 4 κρούσματα δεν διαθέτουν ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και εξετάστηκαν σε ιδιωτικά εργαστήρια κατόπιν συμπτωματολογίας.

Ακόμη δυο παίκτες της ΕΑΛ θετικοί

Η Επιτροπή τμήματος Βόλεϊ ανδρών της ΕΑΛ ανακοινώνει ότι «μετά το θετικό κρούσμα στον Covid-19 που παρουσιάστηκε στην ανδρική ομάδα βόλεϊ της την Πέμπτη το απόγευμα 15/10, βρέθηκαν επιπλέον δύο παίκτες του συλλόγου μας θετικοί. Και οι τρεις αθλητές ήταν και παραμένουν σε καραντίνα από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος, ενώ αναμένουν οδηγίες από την πολιτική προστασία και τον ΕΟΔΥ. Τα υπόλοιπα τεστ ανίχνευσης στον Covid-19 που υποβλήθηκαν οι αθλητές μας μέχρι σήμερα, σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές έχουν βγει αρνητικά στον Covid-19. Και οι τρεις αθλητές παρουσίασαν ήπια συμπτώματα και είναι καλά στην υγεία τους. Όσοι αθλητές βγήκαν αρνητικοί στον Covid-19 θα επιστρέψουν στις προπονήσεις τους την επόμενη εβδομάδα, τηρώντας το πρωτόκολλο και δίνοντας επιπλέον χρόνο σε σχέση με αυτόν που προβλέπεται για την ασφάλεια όλων».

Θετική μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου

Θετική στον κορονοϊό διαγνώστηκε μετά από τεστ μαθήτρια στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας και ως εκ τούτου ανεστάλη η λειτουργία των τμημάτων της Γ Λυκείου.
Έντονη ανησυχία επικρατεί μεταξύ των καθηγητών που αναμένουν σαφείς οδηγίες. Θετικός βρέθηκε μαθητής και στο 5ο Γυμνάσιο.

«Δεν πρέπει να οδηγηθούμε σε ένα νέο lockdown»

Έκκληση προς τους Λαρισαίους για αυξημένη προσοχή απηύθυνε εκ νέου ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο κ.Καλογιάννης επεσήμανε ότι δεν απέχει πολύ το επόμενο στάδιο επιτήρησης, επανέλαβε ότι θα αυξηθούν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας και προστασίας και είπε χαρακτηριστικά ότι δεν πρέπει να οδηγηθούμε σε ένα νέο lockdown.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα