Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων – «Καμπανάκι» για 6 περιφέρειες (video)

22:02 20/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Δυναμική αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, σπάζοντας το τελευταίο 24ωρο κάθε προηγούμενο ρεκόρ, ενώ το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον Νίκο Χαρδαλιά και την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για την εκτίμηση της κατάστασης. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τρίτη 667 νέα κρούσματα. Από αυτά τα 250 εντοπίστηκαν στην Αττική και 125 στη Θεσσαλονίκη. Άλλοι 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της Covid-19,

ενώ 87 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Εύθραυστη χαρακτήρισε ο Νίκος Χαρδαλιάς την κατάσταση στην Αττική, κυρίως στον δυτικό τομέα, και σε άλλες πέντε περιοχές της χώρας, ενώ ο καθηγητής Γκίκας Μαργιοκίνης απηύθυνε έκκληση στον πληθυσμό ηλικίας 18-40 ετών για εφαρμογή των μέτρων.

Η έξαρση των κρουσμάτων στη χώρα δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό. Το καθολικό lockdown δεν έχει πέσει ως πρόταση στο τραπέζι. Tο βασικό όπλο παραμένει η βασική τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας, με δεδομένο μάλιστα ότι πλέον οι περισσότεροι θετικοί στον κορονοϊό είναι ασυμπτωματικοί.

«Θα θέλαμε να απευθύνουμε έκκληση στους νέους 18-40 να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να φορούν μάσκα και να προσέχουν το συγχρωτισμό με άτομα που δεν ανήκουν στο στενό τους περιβάλλον» είπε ο κ. Μαγιορκίνης.

Τα ηλικιακά κριτήρια έχουν μετατοπιστεί στις ηλικίες από 18 έως 39, κατά 60% περισσότερο από ό,τι ανέμεναν οι επιστήμονες, ενώ και γεωγραφικά η διασπορά εμφανίζεται αυξημένη στα βόρεια της χώρας.

Βαρύ παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο όχι μόνο στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη αλλά και στην Καστοριά, τα Ιωάννινα, τις Σέρρες και τη Βοιωτία.

Keywords
Τυχαία Θέματα