Αυστραλία: Βασιλική έκθεση για την ανάδειξη της καλύτερης σοκολάτας

15:28 23/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Βασιλική Έκθεση Σοκολάτας, που ολοκληρώθηκε σήμερα (Τετάρτη 23/8) στο Σίδνεϊ είχε σκοπό να αναδείξει την καλύτερη χειροποίητη σοκολάτα της Αυστραλίας.

Δεκαοχτώ εμπορικές κατηγορίες σοκολάτας, μπάρες και διακοσμητικά σοκολατένια δείγματα παρουσιάστηκαν μπροστά στους κορυφαίους δοκιμαστές της χώρας.

Ο Βαν

ντερ Βελντεν, πρόεδρος των κριτών της διοργάνωσης, ανέφερε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua : «Είναι πραγματικά συναρπαστικό και ιδιαίτερα διασκεδαστικό να ανακαλύπτουμε νέες πρωτοποριακές γεύσεις. Πάντα ενθουσιαζόμαστε όταν συμβαίνει κάτι καινούργιο». Όπως εξήγησε ο ίδιος, δεν είναι εύκολη υπόθεση να διαλέξει κάποιος την καλύτερη σοκολάτα μιας χώρας, δοκιμάζοντας ανάμεσα σε τόσα δείγματα. «Απαιτεί μεγάλη πειθαρχία, συγκέντρωση και πάνω απ ‘όλα αγάπη για την σοκολάτα», πρόσθεσε.

Η βιομηχανία της σοκολάτας στην Αυστραλία αξίζει περισσότερα από 6 δισ. αυστραλιανά δολάρια (4,73 δισ. ΗΠΑ) και ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος υποτομέας της αγοράς είναι νέα και καινοτόμα προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Ολοκληρώνοντας την αναφορά του στη σοκολάτα, ο πρόεδρος των κριτών της διοργάνωσης επεσήμανε επίσης τα οφέλη του γλυκού πειρασμού σε σχέση με την υγεία και την ευεξία μας.

«Κατ΄αρχάς πιστεύω ότι η σοκολάτα είναι θεσπέσια, εκτός όμως από αυτό έχει και ευεργετικές ιδιότητες καθώς περιέχει αντιοξειδωτικά τα οποία μας βοηθούν να νοιώθουμε καλά», εξήγησε.

Όπως είναι γνωστό, η σοκολάτα απελευθερώνει από τον οργανισμό μας ενδορφίνες, ενώ περιέχει έναν νευροδιαβιβαστή που ονομάζεται σεροτονίνη ο οποίος δρα ως αντικαταθλιπτικό.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθούν στο Σίδνεϊ οι νικητές της έκθεσης.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Xinhua

Keywords
Τυχαία Θέματα