Αφρική: γνωριμία με τα άγρια ζώα | Το συνεργείο καθαρισμού

15:04 17/6/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Όταν οι δυνατοί πέφτουν, ένας στρατός κατεβαίνει από τον ουρανό για να καταβροχθίσει ό,τι αφήνουν οι άλλοι πίσω. Αυτό είναι Το Συνεργείο Καθαρισμού της Αφρικής.

Η ταινία ξεκινά το χειμώνα στους βράχους του Εθνικού Πάρκου Μαρακέλε της Νότιας Αφρικής, όπου η μεγαλύτερη αποικία γυπών του Ακρωτηρίου προετοιμάζεται για την περίοδο αναπαραγωγής. Μέσα στις επόμενες μέρες το Συνεργείο Καθαρισμού θα γευματίζει πλουσιοπάροχα πάνω από ένα πεσμένο γίγαντα, μια καμηλοπάρδαλη. Αλλά, δυστυχώς, τα λιοντάρια της περιοχής επιθυμούν

επίσης το εύκολο γεύμα και κινούνται προς το κουφάρι. Είναι αδιέξοδο και όλοι οι γύπες μπορούν το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να περιμένουν τα λιοντάρια να τελειώσουν. Οι γύπες είναι σημαντικοί για την απομάκρυνση της νεκρής και της αποσυντεθειμένης σάρκας από το περιβάλλον. Αυτό αποτρέπει την εξάπλωση των ασθενειών.

Δυστυχώς, ο πληθυσμός των γυπών μειώνεται εξαιτίας εναέριων συμβάντων, λαθροθηρίας και δηλητηρίασης. Αυτή τη στιγμή είναι κάποια από τα πιο απειλούμενα με εξαφάνιση πουλιά της ηπείρου.

Λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, βούβαλοι, ρινόκεροι, ελέφαντες, πρωτεύοντα ζώα, τεράστιες αγέλες με αντιλόπες και αρπακτικά που τα καταδιώκουν,μας ταξιδεύουν στις σαβάνες της Αφρικής.

Σε αυτή την εκπληκτική σειρά 14 επεισοδίων, κάθε ζώο αποκαλύπτει τη δική του συναρπαστική ιστορία.

Παραγωγή: Blue Ant
HΠA, 2015-2016

(Διαθέσιμο έως 24/06/2021)



Το άρθρο Αφρική: γνωριμία με τα άγρια ζώα | Το συνεργείο καθαρισμού εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αφρική,afriki