Αφιέρωμα στον Frédéric Chopin με τον Boris Berezovsky

13:21 7/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Μουσική συνάντηση κορυφής πραγματοποιείται στις 4 Σεπτεμβρίου 2018 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, όπου το κοινό της Αθήνας θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μία μοναδική συναυλία υψηλού κύρους αφιερωμένη στον Frédéric Chopin, τον μύθο του παγκόσμιου ρομαντισμού, του πάθους και της ποιητικής έκφρασης με ερμηνευτές τον θρυλικό Ρώσο δεξιοτέχνη Boris Berezovsky, γνωστό ως Τιτάνα του πιάνου, και τη φημισμένη Εθνική Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βαρσοβίας – Warsaw Philharmonic Orchestra,

μια από τις ιστορικότερες ορχήστρες του κόσμου που θα εμφανιστεί στη χώρα μας μετά από 25 χρόνια. Μια σπάνια συνάντηση μυθικών ερμηνευτών με τα αριστουργήματα του παγκόσμιου ρεπερτορίου σε μια μαγική βραδιά δεξιοτεχνικής ακροβασίας κι εκφραστικής έκστασης κάτω από την Ακρόπολη. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Εξωτερικών & της Πρεσβείας της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 100 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας Πολωνίας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Παγκόσμια Ημέρα Φιλανθρωπίας και μέρος των εσόδων θα δοθεί σε ιδρύματα για παιδιά.

Αναγνωρισμένη ως μία από τις πλέον ιστορικές κορυφαίες ορχήστρες παγκοσμίως, η Εθνική Φιλαρμονική της Βαρσοβίας αποτελεί την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Πολωνίας με έδρα τη Βαρσοβία. Από την ίδρυσή της το 1901 και μέχρι το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου το 1939, κορυφαίοι συνθέτες και δεξιοτέχνες της εποχής συνέπραξαν παρουσιάζοντας έργα τους με την ορχήστρα, ανάμεσά τους οι Ιγκόρ Στραβίνκσι, Σεργκέι Προκόφιεφ, Σεργκέι Ραχμάνινοφ, Μορίς Ραβέλ, Καμίλ Σενς-Σανς, Ρίχαρντ Στράους, Άρθουρ Χόνεκερ και Έντβαρντ Γκριγκ. Μεταξύ των θρυλικών καλλιτεχνών που έπαιξαν με τη Φιλαρμονική ήταν και οι δεξιοτέχνες πιανίστες Άρθουρ Ρουμπινστάιν και Ιγκνάτσι Γιαν Παντερέφσκι, οι βιολονίστες Τζάζα Χέιφεν και Πάμπλο ντε Σαρασάτ και ο τσελίστας Πάμπλο Καζάλ.

O Μπορίς Μπερεζόβσκι έχει καταξιωθεί παγκοσμίως ως ο πιανίστας με υπερβατική τεχνική και έντονα προσωπικό καλλιτεχνικό αισθητήριο. Ο Εβραϊκής και Ρωσικής καταγωγής καλλιτέχνης έχει κατακτήσει την κορυφή τόσο για την ακατανίκητη δύναμη και ανυπέρβλητη τεχνική του, όσο και για τον βαθυστόχαστο σκεπτικισμό και την εσωτερικότητα των ερμηνειών, αλλά και τον σπάνιο χαρακτήρα του. Είναι σεμνός, δωρικός, και επικοινωνιακός με το κοινό, ένας άνθρωπος αφιερωμένος στην τέχνη του βγαλμένος από τα σπλάχνα της Σχολής Τσαϊκόφσκι.

Ο Μπορίς Μπερεζόβσκι περιγράφεται ως «ο μοναδικός καλλιτέχνης που ισορροπεί ανάμεσα στην δεξιοτεχνική υπεράνθρωπη τελειότητα και την βαθιά εμπνευσμένη ερμηνευτική δύναμη» από την εφημερίδα The Times του Λονδίνου. Τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί για την πρωτοποριακή του τακτική να ερμηνεύει τα πλέον απαιτητικά κοντσέρτα για πιάνο και ορχήστρα χωρίς μαέστρο, μέσω της μοναδικής του επικοινωνίας με την ορχήστρα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Boris Berezovsky, σολίστ στο πιάνο

Εθνική Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βαρσοβίας

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Τρίτη 4 Ιουλίου 2018

‘Ωρα έναρξης: 21:00

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:

TICKET SERVICES

Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Τηλεφωνικά: 210 7234567
Online: www.ticketservices.gr

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα