Καστοριά: Περιορισμός χρήσης νερού στους Αμπελοκήπους Καστοριάς- Αντίθετος ο Δήμος Άργους Ορεστικού

12:55 7/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τον περιορισμό της κατανάλωσης του νερού από το δίκτυο ύδρευσης των αμπελοκήπων αποφάσισε χθες η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, μετά τη διαπίστωση υπέρβασης των παραμετρικών τιμών τριχλωροαιθενίου και τετραχλωροαιθενίου, σε δείγμα νερού.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Σωτήρη Αδαμόμουλο, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ

Κοζάνης, οι αναλύσεις του δείγματος, που πήρε η Υπηρεσία, στις 27 Ιουλίου 2018 από κοινόχρηστη βρύση του οικισμού έδειξε τις τιμές στο Τετραχλωροαιθένιο και Τριχλωροαιθένιο στα 12,5 mg/l, όταν οι επιτρεπτές τιμές είναι κάτω των 10 mg /l.

Αναφερόμενος στις αναλύσεις του δείγματος νερού που πήρε ο Δήμος Άργους Ορεστικού από κοινόχρηστη βρύση των Αμπελοκήπων την Πέμπτη 2 Αυγούστου και οι οποίες έδειξαν για τα ίδια στοιχεία, πολύ χαμηλότερες, μόλις 0,30 mg/l, τόνισε ότι έπρεπε ως Περιφερειακή Ενότητα να συστήσει τον περιορισμό της κατανάλωσης του πόσιμου νερού, μέχρι να γίνει νέα ανάλυση δειγμάτων. Μάλιστα ο κ. Αδαμόπουλος σημείωσε πως δεν υπάρχει λόγος για αυστηρούς τόνους από την πλευρά του Δήμου όταν διακυβεύεται η υγεία των κατοίκων και προανήγγειλε νέους ελέγχους και μετρήσεις.

Από την πλευρά του ο Δήμος Άργους Ορεστικού με ανακοίνωσή του, αφού επισημαίνει ότι «όλα όσα έχουν αναφερθεί από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς σχετικά με τη μη καταλληλότητα του πόσιμου νερού είναι αμφισβητούμενα», τονίζει ότι ο Δήμος «διενεργεί συνεχείς τακτικές μετρήσεις, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει πτωτική τάση από την προηγούμενη μέτρηση που έγινε στις 23 Ιουλίου 2018 όπου η τιμή σε τετραχλωροαιθένιο ήταν στα 3 mg/l , ενώ αναφέρει ότι ο Δήμος Άργους Ορεστικού επιφυλάσσεται ότι θα πράξει τα νόμιμα προστατεύοντας την αξιοπρέπεια, το ήθος του, τους δημότες και τους θεσμούς.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα