Αχτσιόγλου στην ΕΡΤ για υποκατώτατο μισθό – κλαδικές συλλογικές συμβάσεις (video)

15:29 3/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τις υπουργικές αποφάσεις για την επέκταση τεσσάρων κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας υπέγραψε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου η οποία μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Αλλη Διάσταση» επεσήμανε ότι με τον τρόπο αυτό «έμπρακτα επιβεβαιώνουμε ότι η χώρα μπαίνει σε ροή κανονικότητας αποδεικνύοντας ότι «η έξοδος από το μνημόνιο δεν είναι στα χαρτιά».

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε επίσης ότι καταργείται ο

υποκατώτατος μισθός αφού ο νέος αυξημένος κατώτατος δε θα έχει ηλικιακές διακρίσεις ενώ όσον αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές παρέπεμψε στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Τσίπρας: Σήμερα η πρώτη απόφαση που σηματοδοτεί την έξοδο από τα μνημόνια

Επεσήμανε επίσης σε ότι αφορά τις συντάξεις ότι δεν είναι αναγκαία η μείωσης τους καθώς δεν είναι ούτε διαρθρωτικό ούτε δημοσιονομικό μέτρο.

Όπως είπε, τα τελικά δεδομένα θα εμφανιστούν στον προϋπολογισμό του 2019, που θα συζητηθεί στη Βουλή περίπου τον Οκτώβριο.

Παράλληλα, τόνισε ότι το 2019 θα υπάρχει διαθέσιμος δημοσιονομικός χώρος άνω των 750 εκατ. ευρώ, ο οποίος θα γίνεται επεκτατικός τα επόμενα χρόνια και θα εξειδικευθεί από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στη ΔΕΘ σε ένα μείγμα πολιτικής που θα έχει φοροελαφρύνσεις, ενδεχομένως και εισφοροελαφρύνσεις και κοινωνικές παροχές.

Σε ερώτηση για το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, η κ. Αχτσιόγλου απάντησε ότι το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης είναι βιώσιμο μακροπρόθεσμα. «Αυτήν τη στιγμή, ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) είναι πλεονασματικός, πληρώνουμε συντάξεις, τελειώνουμε με τα ληξιπρόθεσμα και βάζουμε κανόνες στο σύστημα» σχολίασε η υπουργός Εργασίας, ενώ συμπλήρωσε ότι η πρόταση της ΝΔ για το ασφαλιστικό έχει μία στόχευση, η οποία είναι η ενίσχυση της ιδιωτικής ασφάλισης, «που σημαίνει ασφάλιση για λίγους».

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Κατερίνα Γράβου, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αχτσιόγλου, ΕΡΤ,achtsioglou, ert