Νιγρίτα : Ξεκινούν τα «Γερακίνεια 2018»

14:30 3/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με την αναπαράσταση της πτώσης της Γερακίνας ξεκινούν αύριο τα «Γερακίνεια 2018» που θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου.

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο κ. Νίκος Καδής, την Τρίτη στις 8.30 θα πραγματοποιηθεί η αναπαράσταση της πτώσης της Γερακίνας στην τοποθεσία Τσακαλάδες όπου υπάρχει και το πηγάδι που έπεσε η Γερακίνα. Θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό τμήμα του Δήμου Βισαλτίας και του Συλλόγου Γυναικών Νιγρίτας.

Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Νιγρίτας, στις

8.30 το βράδυ, σύλλογοι της περιοχής θα χορέψουν μοντέρνους χορούς και ZUMBA και θα ακολουθήσουν η χορωδία του δήμου Νιγρίτας , με τον χοροδιδάσκαλο Αστέριο Γούναρη και συναυλία παραδοσιακής μουσικής από το μουσικό σχήμα « Επιμένουμε παραδοσιακά», υπο την επίβλεψη του πρώην δημάρχου Νιγρίτας Δημήτρη Δάπη, με τους Γούναρης Αστέριος, Καταρτζής Μίμης, Χαράλαμπος Καράπαλης, Κουντουράς Νάσος, Κουντουράς Άρης, Κωνσταντίνος Τσαλαπάτης και ο Ρόκας Παναγιώτης. Τη συναυλία μουσικά πλαισιώνουν οι Ζαρίμπας Παναγιώτης (ούτι), Κούκος Σπύρος (βιολί), Ζάρκος Νίκος (κλαρίνο), ο Φουρλάκης Αναστάσιος με λαούτο και τουμπελέκι ο Βασίλης Μάγειρας.

Την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το βράδυ στην κεντρική πλατεία θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου Πολιτστικών Δραστηριοτήτων «Η Νιγρίτα» και του Δήμου Βασιλείας. Θα ακολουθήσει η χορωδία του ΚΑΠΗ Νιγρίτας υπό την διεύθυνση του Δημήτρη Τζένου και λαϊκό πρόγραμμα με την Μάρθα Μπουσδανάκη.

Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η 4η Πανσερραική Συνάντηση Μακεδόνων με την συμμετοχή 40 χορευτικών, στην κεντρική πλατεία της Νιγρίτας στις 8.30 το βράδυ.

Οι εκδηλώσεις των «Γερακινείων 2018» ολοκληρώνονται το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου με λαμπαδηδρομία και άφιξη της φλόγας της αγάπης στο πλαίσιο της 16ης Πανελλήνιας λαμπαδηδρομίας αιμοδοτών , στις 9 το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Νιγρίτας και θα ακολουθήσει βράβευση αθλητών του Δήμου Βισαλτίας. Στις 10 το βράδυ θα ξεκινήσει συναυλία με τον Κώστα Μακεδόνα, θα τον συνοδεύσει η Περσεφόνη Μήλια. Την παρουσίαση των Γερακινείων θα κάνει η δημοσιογράφος και πρόεδρος του Συλλόγου Τερπνής Βούλα Αγκάθα.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα