Αχ.Νταβέλης για τις ιδωτικές κλινικές: «Προσφεύγουμε στη δικαιοσύνη»

10:36 21/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Για λειτουργούς του Δημοσίου που κινούνται στα όρια της επιορκίας έκανε λόγο ο Αχιλλέας Νταβέλης, πρ. του ΣΘΕΒ και του κέντρου αποκτάστασης ANIMUS, αναφερόμενος στο ζήτημα νομιμότητας των ιδιωτικών κλινικών γενικής χειρουργικής.

Ο κ.Νταβέλης, σε συνέντευξη τύπου χθες, αναρωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν τα ίδια μέλη της επιτροπής που μας υπέγραφαν τόσα χρόνια μετά από τόσους ελέγχους ότι όλα είναι νόμιμα, σήμερα να εγείρουν ζήτημα μή νομιμότητας λειτουργίας των ίδιων κλινικών, χωρίς τίποτα να έχει μεταβληθεί. Μήπως φταίει το γεγονός

ότι μετά το σκάνδαλο με ιδιωτική κλίνικη που έκλεισε και για την οποία είχαν δώσει άδεια, ζητήσαμε να αλλάξουν τα μέλη της;»
Ο κ.Νταβέλης κάλεσε τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό να παρέμβει και προειδοποίησε ότι οι ιδιοκτήτες των 5 ιδιωτικών κλινικών της Λάρισας, τις οποίες αγγίζει το θέμα, προσφεύγουν στα ελληνικά δικαστήρια και αν χρειαστεί θα προσφύγουν και στα ευρωπαϊκά.
Η ερμηνεία του νόμου για το αυτοτελές και ανεξάρτητο κτίριο των κλινικών βρίσκεται στην καρδιά της διαμάχης που έχει ξεκινήσει και αφορά περίπου 40 ιδιωτικές κλινικές πανελλαδικά.
Σύμφωνα με την τελευταία ερμηνευτική εγκύκλιο από το υπουργείο Υγείας, κάθε ιδιωτική κλινική πρέπει να λειτουργεί σε αυτοτελές και ανεξάρτητο κτίριο με αυτοτελή είσοδο και χωρίς να υπάρχουν άλλες δρασηριότητες εντός των ορόφων. Οι κλινικάρχες καλούνται σε εύλογο χρονικό διάστημα που δεν προσδιορίζεται να προσαρμοστούν, με αύξηση κλινών, δημιουργία νεών τμημάτων κλπ, να μεταγκατασταθούν ή και να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, κατήγγειλε ο Αχιλλέας Νταβέλης.
«Πρόκειται για οικογενειακές επιχειρήσεις που προσφέρουν εργασία σε τόσους εργαζόμενους και για τις οποίες κάναμε ό,τι προέβλεπε ο νόμος από την ίδρυσή τους, έχοντας μάλιστα εξασφαλίσει γραπτώς διατυπωμένες τις απόψεις των τεχνικών υπηρεσιών του υπ.Υγείας. Δεν υπάρχει συνέχεια στο κράτος;» αναρωτήθηκε ο Αχιλλέας Νταβέλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα