Α. Ξανθός: Καλύπτουμε τις κρισιμότερες ελλείψεις του ΕΣΥ (audio)

10:50 2/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της 1ης και 2ης ΤΟΜΥ Χανίων, οι οποίες θα στεγαστούν στο πρώην νοσοκομείο, όπου στεγάζεται το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου ενώ στις 17:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της 1ης ΤΟΜΥ Ρεθύμνου (οδός Ζαμπελίου 32).

Αναπτύσσουμε και διευρύνουμε τις δομές και τη λειτουργία του Α/θμιου Συστήματος Υγείας, δήλωσε στην ΕΡΤ Χανίων ο Υπουργός Ανδρέας Ξανθός. Μετά τη βάρβαρη αποδυνάμωση του συστήματος με την απόλυση 2.500 γιατρών το 2013, επιχειρούμε –και

με την ίδρυση των Τοπικών Μονάδων Υγείας, οι οποίες είναι στελεχωμένες με ιατρικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό και πλήρως εξοπλισμένες- να προωθήσουμε και να ολοκληρώσουμε την παροχή δωρεάν, καθολικής, κατάλληλης, αποτελεσματικής, αποδοτικής, ποιοτικής και ανθρωποκεντρικής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον πληθυσμό.

Η ίδρυση και λειτουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας έρχεται για να καλύψει μια από τις κρισιμότερες ελλείψεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αυτή της ύπαρξης ενός οργανωμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα. Η κάλυψη αυτού του κενού τέθηκε εξαρχής ως μία από τις βασικές προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, τόνισε ο κ. Ξανθός.

Όλα τα παραπάνω ζητήματα καθώς και άλλα, που άπτονται της λειτουργίας των ΤΟΜΥ, θα συζητηθούν στις 7 το απόγευμα στην ενημερωτική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί με θέμα: «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας – Υγεία, ανοιχτή σε όλους», στο Ρέθυμνο, στην Αίθουσα «Σπίτι του Πολιτισμού», με ομιλητές τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, τον Αν. Υπ. Παύλο Πολάκη, τον Γ.Γρ. Σταμάτη Βαρδαρό καθώς και τον Χρήστο Λιονή, καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στο μεταξύ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το ν/σ για την καλλιέργεια και παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησες την ΕΡΤ Χανίων ο κ. Ξανθός:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου – Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Μάνος Παπαδάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα