Α. Τσίπρας: Τιμούμε το ’21 με την διεύρυνση της Δημοκρατίας

15:43 25/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 δεν είναι απλώς η γενέθλια πράξη του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Συμπυκνώνει μια μακρόχρονη πορεία, όπου τα εθνικά ιδεώδη συνδυάζονται με τις ιδέες της ελευθερίας, της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, όπως αυτές εκφράστηκαν από τον Διαφωτισμό».

Αυτό επισημαίνει σε μήνυμά του για την επέτειο της επανάστασης του 1821, ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας. Όπως επισημαίνει, ο ελληνικός λαός βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και δίνει αγώνα για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας,

της δημοκρατίας, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της υποστήριξης των κατατρεγμένων, όπως φάνηκε και με το προσφυγικό, κάτι για το οποίο όλοι αισθάνονται υπερήφανοι.

«Προχωράμε, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, που δεν ωραιοποιούμε, στον δρόμο της κοινωνικής αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, του πολιτισμού και της εθνικής και κοινωνικής αξιοπρέπειας. Με τα ιδεώδη της Επανάστασης του 1821 και του Διαφωτισμού να μας εμπνέουν, στις συνθήκες του 21ου αιώνα, για την Ελλάδα και την Ευρώπη», καταλήγει το μήνυμα του πρωθυπουργού.

ΠΗΓΗ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα