Α. Τσίπρας: Ώριμη σκέψη η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από το λαό

22:49 14/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ώριμη σκέψη» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από τον λαό. Σχετικά με τις αρμοδιότητες του ΠτΔ ανέφερε πως αυτές πρέπει να συζητηθούν στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος, ενώ χαρακτήρισε την δυαρχία ως μη εποικοδομητική.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο πρωθυπουργός τόνισε πως η συνταγματική αναθεώρηση

θα αποκαταστήσει ορισμένες διεγνωσμένες δυσλειτουργίες, όπως ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για την συνταγματική αναθεώρηση, υπογραμμίζοντας ότι αυτό θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και εν πάση περιπτώσει αφορά «δεύτερες και τρίτες σκέψεις», με δεδομένη την ύπαρξη θεσμικού πλαισίου και διαδικασιών σε ότι αφορά την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Mεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι: «Είχα την τύχη και την ατυχία τον τελευταίο ενάμιση χρόνο να περάσω τις πιο κρίσιμες στιγμές της νεώτερης ελληνικής ιστορίας τουλάχιστον μετά την δικτατορία. Πέρασα όμως και στιγμές μεγάλης λαϊκής ανάτασης.

Πέρασα συμπυκνωμένα στιγμές που ίσως να μην έχει περάσει άλλος πρωθυπουργός στη νεώτερη ελληνική ιστορία. Ψάχνω λύσεις στα προβλήματα αλλά δεν έχω αλλάξει ως προς τις αξίες μου και τους στόχους μου.

Σίγουρα έχω επίγνωση των διεθνών συσχετισμών και των δυνατοτήτων που έχει η χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα