ΕΡΤ Χανίων – Γ. Μαλανδράκης: Το 80% των ελαιόδεντρων του Νομού Χανίων, έχουν μείνει ακάλυπτοι από δακοκτονία

22:34 14/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το 80% των ελαιόδεντρων του Νομού Χανίων, έχουν μείνει ακάλυπτοι από δακοκτονία και τα περιθώρια για την ελαιοπροστασία από τον δάκο στενεύουν επικίνδυνα, δήλωσε στην ΕΡΤ Χανίων ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης.

Σε χθεσινή επιστολή του στα Μέσα Ενημέρωσης, ο κ. Μαλανδράκης ασκεί αυστηρή κριτική στους χειρισμούς του Απόστολου Βουλγαράκη, αφού όπως επισημαίνεται ότι ο Αντιπεριφερειάρχης γνώριζε ότι είναι εκτός δακοκτονίας ο Δήμος Πλατάνια, ο Δήμος Κανδάνου -Σελίνου,ο Δήμος

Σφακίων , επτά (7) τοπικές κοινότητες του Δήμου Αποκορώνα , δυο (2) Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Κισσάμου (πρώην Καποδιστριακοί Δήμοι Ιναχωρίου και Μηθυμνης, για τις οποίες δεν είχε κατατεθεί προσφορά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σταματά η υποχρέωση για ύπαρξη δακοκτονίας και εκεί». Στην ίδια επιστολή, ο κ. Μαλανδράκης υπενθυμίζει ότι: «Την Τρίτη 12 Ιουλίου, η ΚΕΔΗΠ του Δήμου Πλατανιά συγκάλεσε σύσκεψη για το θέμα της δακοκτονίας παρουσία δημοτικών συμβούλων, προέδρων τοπικών συμβουλίων, μελών αγροτικών συλλόγων και αγροτών. Ομόθυμη ήταν η απαίτηση όλων των παρευρισκόμενων για την έγκαιρη καταπολέμηση του δάκου και στο πλαίσιο αυτό όλοι ζήτησαν να γίνει άμεσα παρέμβαση στον Περιφερειάρχη, για να γίνει η έναρξη της δακοκτονίας εντός των επόμενων ήμερων, αλλιώς θα είναι ανώφελο να πραγματοποιηθεί. Τελειώνοντας, αντιπαρέρχομαι τους χαρακτηρισμούς περί ανεπάρκειας και ικανοτήτων καθότι όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Και η ανακοίνωση καταλήγει: « Χαιρόμαστε για τις χθεσινές δηλώσεις του κ Αντιπεριφερειάρχη για το μείζον θέμα της λειψυδρίας και συγκεκριμένα ότι “ οι επικείμενες γεωτρήσεις θα γίνουν με έκτακτες διαδικασίες (fast track ) παρακάπτοντας τις χρονοβόρες διαδικασίες των διαγωνισμών κλπ…”.
Keywords
Τυχαία Θέματα