Α. Σαμαράς: «η Ελλάδα που χτίζουμε δεν θα χρειαστεί άλλα Μνημόνια»

07:36 14/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
«Το 2013 θα είναι η τελευταία δύσκολη χρονιά, η Ελλάδα που χτίζουμε σήμερα δεν θα χρειαστεί άλλα Μνημόνια», δήλωσε από το βήμα του ΣΕΒ ο Πρωθυπουργός. Ακόμη, ο Α. Σαμαράς προανήγγειλε ότι σταματούν οι τριμηνιαίες επισκέψεις της τρόικας και η επόμενη σημαντική διαπραγμάτευσηθα γίνει τον Οκτώβριο, για τον προϋπολογισμό του νέου έτους, τονίζοντας ότι πασχίζουμε η εικόνα
της χώρας μας να είναι ακόμα καλύτερη. Μιλώντας στα εγκαίνια της αντιπροσωπείας του γερμανικού ιδρύματος Hanns Siedel στην Αθήνα, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι το GREXIT, η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι πια μια θλιβερή ανάμνηση.«Βάζουμε τέλος στην κυριαρχία των συντεχνιών με την συναίνεση της κοινωνίας», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ, αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνηση να προχωρήσει στην επιστράτευση των καθηγητών της μέσης εκπαίδευσης.

Σε ό,τι αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση «σπάει ταμπού δεκαετιών».

Δριμεία κριτική άσκησε ο κ. Σαμαράς σ' εκείνους που, όπως είπε, ήθελαν να συνεχίσουμε όπως παλιά, να κυριαρχούν, δηλαδή, τα προνόμια των συντεχνιών και να θυσιάζονται τα δικαιώματα των πολιτών, ήθελαν να βγούμε αμέσως από το Μνημόνιο, αλλά δεν ήταν σίγουροι αν ήθελαν να μείνουμε στο ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα