Επιδίδονται τα φύλλα επιστράτευσης σε 88.000 καθηγητές

17:11 13/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επίδοση των φύλλων επιστράτευσης σε 88.000 καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης, μετά την απόφασή τους για απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Αύριο θα συνεδριάσουν οι κατά τόπους ενώσεις των καθηγητών ενώ οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις για την απεργία,
μεθαύριο Τετάρτη.

Ηδη πάντως η ΟΛΜΕ προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση της κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση και επίταξη των σχολείων, ενώ στις 7 το απόγευμα διοργανώνει συλλαλητήριο και πορεία προς τη Βουλή.

Την ίδια ώρα η ΑΔΕΔΥ κήρυξε 24ωρη απεργία για αύριο και συγκέντρωση το πρωί στα Προπύλαια.

Σχετική είδηση: Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι εκπαιδευτικοί - Κανένα θέμα αντισυνταγματικότητας απαντά η κυβέρνησηΔεν υπάρχει κανένα θέμα αντισυνταγματικότητας, οι εξετάσεις είναι η κορυφαία στιγμή της εκπαιδευτικής διαδικασίας και η κυβέρνηση έπρεπε να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου. Όλοι στο δημόσιο - πρόσθεσε - έχουν υποστεί θυσίες οι καθηγητές τις λιγότερες.
Επικίνδυνη για τη δημοκρατία χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε λόγο για αυταρχική κυβέρνηση.
Η συντεταγμένη πολιτεία πρέπει να εξασφαλίσει ότι οι εξετάσεις πρέπει να γίνουν χωρίς κανένα πρόβλημα, τονίζουν στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, χαρακτηρίζοντας αναπόφευκτη και επιβεβλημένη την επιστράτευση των εκπαιδευτικών.
Keywords
Τυχαία Θέματα