Yπέρ μετώπου συνδικάτων η ΠΟΕΔΗΝ για αποκατάσταση των απωλειών των εργαζομένων

17:24 12/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Απόφαση συμπόρευσης με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις και εκτός του χώρου της Υγείας, πήρε η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων δημοσίων νοσοκομείων – ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων σε μακροσκελή (διαβάστε την πλήρη απόφαση) ανακοίνωση: «Στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε 8 Ιουλίου 2016, ψηφίσαμε κατά πλειοψηφία να στηρίξουμε το κείμενο- κάλεσμα σωματείων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων. Στηρίζουμε την πρωτοβουλία για την οργάνωση του μεγάλου μετώπου αγώνα για τη διεκδίκηση

των απωλειών που είχαμε σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις και κυρίως της κατάργηση των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν ή καταργούν τις ΣΣΕ.

Οι απώλειες μας είναι μεγάλες. Συνυπολογίζοντας όλους τους παράγοντες, μπορούμε να εκτιμήσουμε πως οι συνολικές απώλειες στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων φθάνουν ή και προσεγγίζουν το 50% την περίοδο της κρίσης. Η επίθεση στον κατώτατο μισθό είχε ως αποτέλεσμα οι αποδοχές το 2014 να είναι χαμηλότερες ακόμα και από τα κατώτατα όρια των αρχών της δεκαετίας του 1990″.

Keywords
Τυχαία Θέματα