Wheeling2Help στην Κομοτηνή

19:01 8/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Κομοτηνή ετοιμάζεται για μια ιστορική στιγμή. Το Πανθρακικό Εθνικό Στάδιο θα γεμίσει από εκατοντάδες ανθρώπους, οι οποίοι, όλοι μαζί, με το σώμα τους, θα σχηματίσουν ένα τεράστιο αναπηρικό αμαξίδιο. Το ραντεβού δίνεται την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, στις 16.30 και το ερώτημα που θέτουν οι διοργανωτές είναι το εξής: «Εσύ θα λείπεις;»

Ενενήντα σύλλογοι, εκατοντάδες εθελοντές, μικροί και μεγάλοι, απάντησαν ήδη στο ερώτημα και απάντησαν «Όχι!» δηλώνοντας συμμετοχή.

Έτσι, στο πλαίσιο του “Wheeling2Help Vol.2”, ενός κινήματος αγάπης κι αλληλεγγύης, θα καταφτάσουν στην πόλη της Κομοτηνής εθελοντές ποδηλάτες, που ξεκίνησαν από την Κωνσταντινούπολη έχοντας την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου. Πρόκειται για τους, Έλπη Χρυσοβέργη και Δώρα Μπίτση δύο νέους ανθρώπους που έχουν αποδείξει ότι γνωρίζουν να χαμογελούν στη ζωή.

«Τους ποδηλάτες του “Wheeling2Help Vol.2” θα υποδεχτούν οι εθελοντές της «Φλόγας της Αγάπης», που κάθε χρόνο διασχίζουν την Ελλάδα, μοτοσικλετιστές, καθώς και μέλη του ποδηλατικού συλλόγου Κομοτηνής «Θράκας Ιππέας» και των OnBikes Ποδηλάτες Κομοτηνής» ανέφερε η κα Λουϊζα Σαλτσίδου μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και εξηγώντας ότι η «Φλόγα της Αγάπης», αποτελεί μια πανελλήνια λαμπαδηδρομία των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, η οποία διασχίζει όλη την Ελλάδα σε κλίμα γιορτής για να καταλήξει στο τέλος στην πόλη που φιλοξενεί την Αμφικτιονία, όπου οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών και οι φορείς που έχουν τμήμα αιμοδοσίας κοντά έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, ώστε να αυξηθεί το εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.

«Σκοπός της λαμπαδηδρομίας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για την εθελοντική προσφορά αίματος και την αύξηση των εθελοντών αιμοδοτών» εξήγησε σημειώνοντας πως από το πρωί έως το μεσημέρι, αύριο Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής με πρωτοβουλία του πολύ δραστήριου Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης.

Η υποδοχή των ποδηλατών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στη μια το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής, παρουσία και του Δημάρχου Κομοτηνής, του κ. Γιώργου Πετρίδη, που, όπως ανέφερε η κα Σαλτσίδου, αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή ζεστά και με ενθουσιασμό το όλο εγχείρημα στηρίζοντας την προσπάθεια.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο Πανθρακικό Στάδιο της πόλης δεκάδες σύλλογοι, εκατοντάδες εθελοντές, ενώνουν δυνάμεις και τους χτύπους της καρδιάς τους. «Θέλαμε να βοηθήσουμε ο καθένας όπως μπορεί» σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Κώστας Παπάζογλου, μέλος επίσης της διοργανωτικής επιτροπής, εθελοντής και ο ίδιο, εξηγώντας ότι οι νεαροί ποδηλάτες που ξεκίνησαν από πέρσι αυτή την προσπάθεια, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα, μήνυμα : «Πρόσβασης στη ζωή»!, έχουν αποδείξει ότι έχουν ειλικρινείς κι ανιδιοτελείς προθέσεις. Ότι νοιάζονται για τον συνάνθρωπο.»

1700 khm, στάσεις σε 20 πόλεις, από την Αλεξανδρούπολη έως την Κρήτη κι εκατό συνολικά αναπηρικά αμαξίδια, πέντε δώρο σε κάθε πόλη –σταθμό για τους ανθρώπους που τα χρειάζονται και δεν μπορούν να τα αγοράσουν μόνοι τους.Δώρο, που αποτελεί ταυτόχρονα γλυκιά υπενθύμιση σ’ αυτό το ταξίδι της αλληλεγγύης, οτι η ζωή είναι ωραία, όταν είμαστε όλοι μαζί…
Φώτο: Κώστας Παπάζογλου, Λουϊζα Σαλτσίδου Ματεοσιάν Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα