Π. Καμμένος: Συνεκπαίδευση ελληνικών και βρετανικών ενόπλων δυνάμεων (audio)

18:45 8/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το ενδεχόμενο συνεκπαίδευσης των ελληνικών και βρετανικών ενόπλων δυνάμεων, εξέτασαν ο Πάνος Καμμένος με τον Βρετανό ομόλογό του Μάικλ Φάλον, σε συνάντηση που είχαν στο Λονδίνο στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΟΗΕ.

Ηχητικό της ανταποκρίτριας της ΕΡΤ στο Λονδίνο, Ευδοξίας Λυμπέρη

Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι η Ελλάδα

συμμετέχει ενεργά, τόσο με στελέχη των ενόπλων δυνάμεων στην υπό διαμόρφωση ακτοφυλακή, αλλά αναλαμβάνει και ρόλο εκπαιδευτού, ενώ αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση, επανέλαβε πως η Ελλάδα αναλαμβάνει σειρά πρωτοβουλιών, υπογραμμίζοντας όμως την ανάγκη επιστροφής των προσφύγων στη χώρα τους.

«Υπάρχει μία συζήτηση σε πολιτικό επίπεδο σε σχέση με τη δυνατότητα του ΟΗΕ, να συμμετέχει, στο άμεσο μέλλον, στη δημιουργία ασφαλών Camp, στη Συρία», δήλωσε και συμπλήρωσε πως τέτοιου είδους πρωτοβουλίες συζητήθηκαν και κατά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα.

Ο Πάνος Καμμένος επανέλαβε, πως η Ελλάδα δεν συμμετέχει σε καμία πολεμική επιχείρηση και δήλωσε πως η χώρα μας μπορεί να βοηθήσει με εκτενείς επιχειρήσεις στο θαλάσσιο έλεγχο στις περιοχές ανάμεσα σε ΚρήτηΚύπρο – Σουέζ – Λιβύη και Μάλτας, που θεωρούνται σημεία από τα οποία διακινούνται παρανόμως άνθρωποι και προϊόντα.

Τέλος εκτίμησε, ότι ο έλεγχος της περιοχής θα σταματήσει τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα