To Φεστιβάλ «Pint of Science» έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα

16:59 9/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

H επιστήμη βγαίνει έξω και επισκέπτεται πέντε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας προκειμένου να διοχετεύσει γνώση σε εκείνους που θέλουν μεν να μάθουν, αλλά με έναν εναλλακτικό τρόπο. Πώς; Πίνοντας μια μπύρα! Μετά την επιτυχημένη πορεία του σε 20 χώρες, το Pint of Science έρχεται και στην Αθήνα.

Μετά την επιτυχημένη πορεία του σε 20 χώρες, το Pint of Science

έρχεται και στην Αθήνα.

Η επιστήμη χωρίς παρωπίδες ζωντανεύει στην πόλη που συνηθίζει να συζητά θέματα που την απασχολούν, σε μπαρ και καφέ δίχως επισημότητες αλλά με απλό και άμεσο τρόπο. Σαράντα καταξιωμένοι Έλληνες επιστήμονες συζητούν και μοιράζονται με το κοινό επιστημονικές «ανησυχίες» και ερευνητικές εμπειρίες, όπως:

Τι είναι τα lego του σύμπαντος;Είναι εφικτή η αθανασία;Ο ανθρώπινος κλώνος είναι μονάχα sci-fi;Τι είναι το Αλτσχάιμερ;Γιατί ένα μνημείο μπορεί να κοιτάει τα άστρα;Τι σχέση έχουν οι πρωτεΐνες με το Facebook;

Το Φεστιβάλ ενδιαφέρει, επίσης, κι όσους από εμάς έχουμε ονειρευτεί την Ανταρκτική, όσοι θα θέλαμε να γίνουμε κυνηγοί μετεωριτών, όσοι ενδιαφερόμαστε για μια ξενάγηση στον χώρο των νανο-διαστάσεων, όσοι θέλουμε να μάθουμε τον τρόπο που μας κλέβουν τα προσωπικά μας δεδομένα…

Μεταξύ άλλων, στις συναντήσεις θα συζητηθούν σύγχρονα θέματα που ανήκουν σε επτά επιστημονικές ενότητες:

το Beautiful Mind που αφορά στην Νευροεπιστήμη, στην Ψυχολογία και στην Ψυχιατρική,το Atoms to Galaxies που αφορά στη Φυσικοχημεία, στα Μαθηματικά και στην Αστρονομία,το Our Body που σχετίζεται με την ανθρώπινη Βιολογία, την Υγεία και την Ιατρική,το Our Planet που αφορά στις περιβαλλοντικές επιστήμες (Γεωλογία και Ζωολογία),το Τech Me Out που αφορά στη Βιοτεχνολογία, στη Ρομποτική και στην Πληροφορική,το Our Society που αναφέρεται στην Κοινωνιολογία, στο Δίκαιο, στην Ιστορία και στην Πολιτική καιτο Creative Reaction που αφορά στο πάντρεμα της Τέχνης με την Επιστήμη.

Παράλληλες δράσεις, stand-up science, εκθέσεις επιστημονικού περιεχομένου και πειράματα σε πραγματικό χρόνο, θα φέρουν την επιστήμη πιο κοντά μας.

Η ομάδα του Pint of Science στην Αθήνα δουλεύει για να μας φέρει πιο κοντά στην επιστήμη διασκεδάζοντας!

Το Φεστιβάλ Επιστήμης θα φιλοξενηθεί για τρεις συνεχόμενες βραδιές, από τις 14 έως τις 16 Μαΐου 2018 στα εξής μπαρ: six d.o.g.s, MoMix, Meerkat, Rabbithole και Τ.A.F.

Ώρα έναρξης: 19:00

Για ξενόγλωσσους «θαμώνες» θα γίνουν συζητήσεις στα Αγγλικά.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Επιμέλεια: Ανθή Κουρεντζή

H επιστήμη βγαίνει έξω και επισκέπτεται πέντε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας, για να διοχετεύσει γνώση με εναλλακτικό τρόπο

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα