To φεστιβάλ Break the Chain «σπάει τις αλυσίδες» για τρίτη χρονιά (video)

15:54 30/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συναντήσαμε τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από το φεστιβάλ «Break the Chain» που διοργανώνεται στην Αθήνα για τρίτη χρονιά, στις 1 και 2 Δεκεμβρίου 2017 και μιλήσαμε για το trafficking, την ενημέρωση των πολιτών, την πρόληψη του φαινομένου και τη σχέση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος με αυτό.

Ρεπορτάζ: Τζένη Χαραλαμπίδου

To φεστιβάλ «Break the Chain», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την κατάργηση της Δουλείας (2 Δεκεμβρίου), επιστρέφει για τρίτη χρονιά στις 1 και 2 Δεκεμβρίου 2017, σε διαφορετικά

σημεία της Αθήνας και διαδίδει το μήνυμα «Μη μένεις αμέτοχος! Σπάσε την αλυσίδα της εκμετάλλευσης».

Break the Chain

Το «Break the Chain» αποτελεί μία συλλογική εκστρατεία κοινωνικής αφύπνισης, η οποία με όχημα την Τέχνη, τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση, στοχεύει στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και συμμετοχή του κοινού σε ένα κοινωνικό μέτωπο που εναντιώνεται στην εκμετάλλευση και στην εμπορία ανθρώπων, τη σύγχρονη δουλεία. Αποτελεί μία πρωτοβουλία του Εθνικού Εισηγητή για την Εμπορία και Εκμετάλλευση Ανθρώπου, Ηρακλή Μοσκώφ.

Στο video ο Ηρακλής Μοσκώφ μιλάει στην Τζένη Χαραλαμπίδου για τον στόχο του φεστιβάλ

Την 1η Δεκεμβρίου 2017, στο πλαίσιο του φεστιβάλ, πραγματοποιείται η κλειστή εκδήλωση 3rd CSR Connecting Event, μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μποδοσάκη, η οποία έχει στόχο να φέρει κοντά στελέχη εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, με οργανώσεις και άτυπες ομάδες πολιτών. Η φετινή διοργάνωση αναδεικνύει τις δράσεις οργανώσεων και άτυπων ομάδων που δραστηριοποιούνται στα θέματα του human & labour trafficking.

Για το κεντρικό μήνυμα του φετινού φεστιβάλ μιλάει στο video η Ελένη Ζαχαροπούλου, Compaign Manager του Break the Chain

Η είσοδος στις δράσεις του φεστιβάλ είναι ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ στον επίσημο ιστότοπο του φεστιβάλ

Στο video ο Ηρακλής Μοσκώφ εξηγεί στην Τζένη Χαραλαμπίδου πώς η ενημέρωση του κόσμου μπορεί να αναστείλει το φαινόμενο του trafficking

Keywords
Τυχαία Θέματα