Strike στην ζωή κάνουν τα άτομα με αυτισμό παίζοντας bowling

12:11 15/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε ένα διαφορετικό τουρνουά μπόουλινγκ, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού (2/4), δίνουν ραντεβού τα άτομα με διαταραχές του αυτιστικού φάσματος για πέμπτη χρονιά. Στόχος είναι να βιώσουν μια απολαυστική εμπειρία παιχνιδιού και θεραπείας – μέσα από το παιχνίδι – ώστε να κάνουν strike στην ζωή!

Το 5ο Τουρνουά ΒOWLING Δυτικής Αττικής για άτομα με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος που διοργανώνει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου» είναι αφιερωμένο στα 10 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου

Ημέρας Εφήβων – Νεαρών Ενηλίκων με Αυτισμό Δυτικής Αττικής «Στην Αυλή του Κόσμου». Το Τουρνουά θα διεξαχθεί την Πέμπτη 29 Μαρτίου (με ώρα εκκίνησης 10:00 το πρωί) στις εγκαταστάσεις του «Royal Bowling» (Τεύθιδος 7, Περιστέρι), με την συνδιοργάνωση του Εξειδικευμένου Κέντρου Διάγνωσης και Αποκατάστασης Ατόμων με ΔΑΦ «Ηλίανθος».

Στο Τουρνουά μπορούν να πάρουν μέρος δωρεάν όλα τα άτομα που εξυπηρετούνται σε δομές ψυχικής υγείας ή/και ειδικής αγωγής της Αττικής, με στόχο τη διασκέδαση και την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία.

Αυτισμός: Ενημερωθείτε, αποδεχθείτε, αγαπήστε!

Στον αυτισμό τίποτα δεν είναι δεδομένο. Κάθε κατάκτηση είναι τεράστια. Γιορτάζουμε κάθε «μικρό» βήμα, γιατί είναι μεγάλο!Πάνω από όλα τα παιδιά είναι παιδιά! Ο αυτισμός είναι κομμάτι τους και δεν είναι το μοναδικό στοιχείο της προσωπικότητας τους!Ενημερωθείτε για τον αυτισμό και μιλήστε για αυτόν ανοικτά και χωρίς φόβο. Παρακολουθείστε ομιλίες και εκδηλώσεις και γνωρίστε άτομα στο φάσμα και τις οικογένειές τους. Η αποδοχή ξεκινάει ΚΑΙ από την γνώση.Μιλάμε για τον αυτισμό, για να καταλάβουν όσοι περισσότεροι γίνεται πόσο γεμάτο προκλήσεις και συνάμα υπέροχο είναι να μεγαλώνεις ένα παιδί στο φάσμα ή να είσαι ο ίδιος μέσα σε αυτό.Δεν υπάρχει θεραπεία για τον αυτισμό. Μόνο υποστήριξη, εκπαίδευση και αγάπη. Ας θεραπεύσουμε την κοινωνία από τον φόβο της. Όχι τον αυτισμό!

Σας προσκαλούμε να έρθετε και να νιώσετε την χαρά του παιχνιδιού, να παρακολουθήσετε έναν διαφορετικό αγώνα bowling και να καμαρώσετε τους συμμετέχοντες να βραβεύονται, καθώς όλοι θα κερδίσουν αναμνηστικά μετάλλια για την αξιόλογη προσπάθειά τους.

Λίγα λόγια για το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου:

Παραμένοντας πιστό στις αρχές που όρισαν την ίδρυσή του, το 1996 στη Χίο, ως Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, έχει στηρίξει περισσότερους από 6.000 εξυπηρετούμενους. Ως ειδικά πιστοποιημένος φορέας του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας, στόχος του είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής παιδιών, εφήβων και ενηλίκων στους τομείς της Ψυχικής Υγείας και της Ειδικής Αγωγής, στη Χίο και την Αττική. Έχει πολλαπλή μορφή δραστηριοποίησης με 6 δομές: Τμήμα Παιδιών & Εφήβων, στη Χίο // Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου // Κέντρο Ημέρας Εφήβων με Αυτισμό στη Δυτική Αττική «Στην Αυλή του Κόσμου» // Ηλίανθος, εξειδικευμένο Κέντρο Διάγνωσης και Αποκατάστασης ατόμων με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (Δ.Α.Φ.), στο Περιστέρι // Τμήμα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων, στη Χίο // Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης & Εκπαίδευσης

Το Κέντρο Ημέρας Εφήβων με Αυτισμό «Στην Αυλή του Κόσμου», συμπληρώνει φέτος τα 10 χρόνια λειτουργίας του! Πρόκειται για μία από τις ελάχιστες δομές στην Ελλάδα που εξυπηρετεί τις ανάγκες εφήβων και νεαρών ενηλίκων με αυτισμό μέσης και χαμηλής λειτουργικότητας. Έχει έδρα το Περιστέρι και λειτουργεί ως μονάδα ημερήσιας θεραπευτικής φροντίδας και ενίσχυσης της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης εφήβων- νεαρών ενηλίκων, ηλικίας 15-22 ετών με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ). Σκοπό έχει την κοινωνική ένταξη και λειτουργική αυτονόμηση των μελών του, τη στήριξη των οικογενειών τους, την αγωγή της κοινότητας καθώς και τη δημιουργία δικτύου εθελοντών. Από την αρχή λειτουργίας του Κ.Η. έως τις 31/12/2016 έχουν εξυπηρετηθεί 88 έφηβοι και νεαροί ενήλικες με Δ.Α.Φ. και οι οικογένειες τους.

Ο «Ηλίανθος» εξυπηρετεί άτομα με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος και απευθύνεται σε παιδιά – εφήβους και νεαρούς ενήλικες. Τα θεραπευτικά προγράμματα έχουν ως κεντρικό άξονα την κοινωνικοποίηση, την επικοινωνία και την βελτίωση της λειτουργικότητας και της αυτονομίας των εξυπηρετούμενων. Οι συγκεκριμένοι τομείς είναι ιδιαίτερα σημαντικοί για την ένταξη των ατόμων με ΔΑΦ στην κοινωνία.

Στο πλαίσιο λειτουργίας του «Ηλίανθου», λειτουργεί από το 2011 η δράση «Ναυτίλος» Φιλοξενία το Σαββατοκύριακο. Ο κύριος σκοπός είναι η αποσυμπίεση των οικογενειών των φιλοξενούμενων εφήβων – νεαρών ενηλίκων με Δ.Α.Φ. Τα προγράμματα έχουν στόχο κυρίως την ψυχαγωγία των φιλοξενούμενων. Από τον 9ο 2010 έως 31/12/2016 έχουν εξυπηρετηθεί συνολικά 147 παιδιά – έφηβοι και νεαροί ενήλικες με Δ.Α.Φ. και οι οικογένειες τους.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΡΤ Α.Ε.

The post Strike στην ζωή κάνουν τα άτομα με αυτισμό παίζοντας bowling appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Strike,