“Raices Tango”: Πάθος και υπερθέαμα στο Μέγαρο Μουσικής (video)

12:05 26/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις 30, 31 Μαρτίου και 1η Απριλίου, οι Tango Por Dos φέρνουν στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών το Raices Tango, ένα υπερθέαμα χορού, μουσικής, κοστουμιών και φώτων, αντάξιο της ιστορίας του θρυλικού χορού της Αργεντινής.

Ο Miguel Ángel Zotto εμπνέεται από την ιστορία του χορού, θυμάται τις ρίζες του στις χορευτικές ιεροτελεστίες των Ινδιάνων, αποτυπώνει

στις χορογραφίες του την ατμόσφαιρα του Μπουένος Άιρες, της πόλης που γέννησε το τάνγκο και σκηνοθετεί μία παράσταση που ακολουθεί τον περίφημο ερωτικό χορό από το σκοτάδι του περιθωρίου στο φως του Χόλιγουντ και της παγκόσμιας αναγνώρισης.

Ο ίδιος ανεβαίνει στη σκηνή έχοντας στο πλάι του την Daiana Guspero και μαζί δίνουν ένα ρεσιτάλ χορού με βήματα και κινήσεις που ίσα που προλαβαίνει να συλλάβει το ανθρώπινο μάτι.

TANGO POR DOS & MIGUEL ANGEL ZOTTO

Tango Por Dos σημαίνει τάνγκο για δύο, αλλά η ομάδα του Miguel Ángel Zotto αποτελείται από 18 εξαιρετικούς χορευτές και 6 βιρτουόζους μουσικούς .

Ο Μιγκέλ Άνχελ Σότο, χορογράφος, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής τού Tango Por Dos, κάνει μία αναδρομή στην ιστορία του χορού, ζωντανεύοντας με τις χορογραφίες του μία πορεία που ξεκινά από τη γέννηση του τάνγκο στην καρδιά της Λατινικής Αμερικής, το σμίλευμα του χορού στα χαμαιτυπεία, τη θριαμβευτική είσοδό του στα μεγάλα σαλόνια και την τελική στέψη του ως απόλυτου χορού του έρωτα και του πάθους.

Είναι εξέχον μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Τάνγκο της Αργεντινής, έχει τιμηθεί με τα σημαντικότερα βραβεία χορού, ανάμεσά τους το Maria Ruanova και το Possitano, ενώ το 2000 ανακηρύχτηκε ο μεγαλύτερος εν ζωή και ένας από τους τρεις καλύτερους χορευτές τάνγκο ολόκληρου του 20ού αιώνα.

Με το Tango Por Dos -που αναδείχτηκε κορυφαία ομάδα τάνγκο όλων των εποχών- ο Μιγκέλ Άνχελ Σότο έχει περιοδεύσει και στις πέντε ηπείρους, έχει συνεργαστεί ακόμη και με συμφωνικές ορχήστρες, όπως του Σίδνεϊ και του Χιούστον, έχει εμφανιστεί σε σημαντικά φεστιβάλ -μεταξύ άλλων της Λωζάνης και του Τόκιο- και σε φημισμένα θέατρα της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου κ.ά.

info

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, 210 7282333

30, 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου 2017

Για 3 παραστάσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα