Κομοτηνή:ΕΡΤ Ειδήσεις 26-3-2017

09:21 26/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ζήτω η 25η Μαρτίου

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα τιμήθηκε χθες η μεγάλη επέτειος της 25ης Μαρτίου του 1821 στην Κομοτηνή και την Ξάνθη. Με σύμμαχο τον καλό καιρό χιλιάδες κάτοικοι παρακολούθησαν τις παρελάσεις χειροκροτώντας την παρέλαση μαθητών, μελών των πολιτιστικών συλλόγων και των τμημάτων των ενόπλων δυνάμεων.

Τελευταία

μέρα για την έκθεση της Ξάνθης

Πέφτει η αυλαία σήμερα για την 5η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Ξάνθης. Από τις 11:00 το πρωί μέχρι και το κλείσιμο της Έκθεσης, οι παραγωγοί που έχουν παρασκευάσει τον μεγάλο Θρακιώτικο Καβουρμά, θα τον διανείμουν δωρεάν σε όλους τους επισκέπτες. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 22:00 το βράδυ.

Πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας

Αναρτήθηκαν στη διαδικτυακή πύλη του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού www.oaed.gr στο «Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα για όλους τους Δήμους της χώρας για 24.251 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης», τα αποτελέσματα. Στο δήμο Κομοτηνής αντιστοιχούν 251 θέσεις, στο Δήμο Μαρωνείας Σαπών 55, στο δήμο Ιάσμου 52 και στο δήμο Αρριανών 63.

Συνέδριο από την Μαθηματική Εταιρεία

Το παράρτημα Ροδόπης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων από την ίδρυσή του σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνει το Συνέδριο Μαθηματικών με τίτλο:
«Τα Μαθηματικά στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή (Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο) το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Απριλίου 2017. Σκοπός του συνεδρίου είναι να προωθήσει το γόνιμο και δημιουργικό διάλογο μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα αναφορικά με τη διδασκαλία των μαθηματικών στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Στο συνέδριο, εκτός των εισηγήσεων, θα πραγματοποιηθούν κεντρικές ομιλίες από Καθηγητές Μαθηματικών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Σχολικούς Συμβούλους, που συγκροτούν την επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου. Επιδιώκεται ο διάλογος και η διαδραστική συμμετοχή των συνέδρων, ως εκ τούτου θα υπάρξουν συζητήσεις – συνεδρίες στρογγυλής τραπέζης και εργαστηριακές παρουσιάσεις.

Πρόταση αξιοποίησης του ξενοδοχείου «Ξενία»

Την πρόταση για την αξιοποίηση του Ξενία ώστε να φιλοξενηθούν εκεί υπηρεσίες του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής επαναφέρει ο κος Ιωάννης Πασσόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Το Νοσοκομείο λειτουργεί 45 χρόνια. Λειτουργεί καλά και είναι από τα καλύτερα νοσοκομεία της περιοχής, παρ’ όλο που έχει τα δικά του τα προβλήματα. Μπορεί, όμως, και να λειτουργήσει καλύτερα προς όφελος της τοπικής οικονομίας» δηλώνει και προτείνοντας ξανά να παραχωρηθεί το Ξενία, για να φιλοξενήσει τη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών. « Θα έπρεπε να οργανωθεί πολύ καλύτερα το Τμήμα αυτό» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Κατασχέθηκαν περίπου 750 κιλά οστρακοειδή

Συνελήφθη στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης 48χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις περί αλιευτικού και περί αγορανομικού κώδικα.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του, βρέθηκε ποσότητα οστρακοειδών (αχιβάδα), βάρους περίπου 750 κιλών, για τα οποία δεν κατείχε τα απαιτούμενα έγγραφα, ενώ, όπως προέκυψε, είναι μη ασφαλή για κατανάλωση.

Κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα οστρακοειδών.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γενισέας.

Κύπελλο αγάπης

Πάνω από 2.500 ευρώ συγκεντρώθηκαν για δυο ανήλικους ασθενείς Ροδοπίτες στον τελικό κυπέλλου της ΕΠΣ Θράκης όπου μεγάλος νικητής ήταν ο ανθρωπισμός. Το παιχνίδι έληξε 3-1 υπέρ του ΠΑΟ Κοσμίου έναντι του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα