O Ρόσμπεργκ κερδίζει τον Φερστάπεν στη μάχη για την pole του βελγικού Γκραν Πρι

21:22 27/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

O Νίκο Ρόσμπεργκ θα ξεκινήσει από την pole position του βελγικού Γκραν Πρι, αφού απέκρουσε με επιτυχία τις προσπάθειες του Μαξ Φερστάπεν να πετύχει τον ταχύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές του αγώνα.

Με τον Λιούις Χάμιλτον εκτός μάχης – εξαιτίας των ποινών που είχε δεχτεί λόγω μη προγραμματισμένων αλλαγών στη μονάδα ισχύος του μονοθεσίου του, και οι οποίες θα τον αναγκάσουν να ξεκινήσει τελευταίος – η 6η φετινή pole και 28η συνολικά του Ρόσμπεργκ, ήταν από τις ευκολότερες της καριέρας του.

Ο

Φερστάπεν έκανε ό,τι μπορούσε για να κλέψει την pole από τον Γερμανό πιλότο της Mercedes, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε για 149 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Παρ’όλα αυτά, αν και δεύτερος, έγινε ο νεαρότερος πιλότος στην ιστορία της Φόρμουλα 1 που ξεκινά από την πρώτη γραμμή της εκκίνησης.

Η δεύτερη σειρά της εκκίνησης ανήκε στα μονοθέσια της Ferrari, με τον τέσσερις φορές νικητή του Σπα, Κίμι Ράικονεν, να απέχει μόλις 166 χιλιοστά του δευτερολέπτου από την pole και τον Σεμπάστιαν Φέτελ να ακολουθεί δύο δέκατα πίσω του.

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με τη δεύτερη Red Bull θα ξεκινήσει από την πέμπτη θέση, μπροστά από τις Force India των Σέρχιο Πέρες και Νίκο Χούλκενμπεργκ.

Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι δύο Williams των Βάλτερι Μπότας και Φελίπε Μάσα, οι οποίες έκαναν «σάντουιτς» την McLaren του Τζένσον Μπάτον.

Όλη η δράση των κατατακτήριων δοκιμών, στην μετάδοση του βελγικού Γκραν Πρι που ξεκινά στις 14:00 το μεσημέρι την Κυριακή. Η ζωντανή μετάδοση του αγώνα αρχίζει στις 15:00.

Keywords
Τυχαία Θέματα